2026 yılına kadar Türklere giriş yok! Kapılar tek tek kapandı gidenler kapıdan geri dönüyor

2026 yılına kadar Türklere giriş yok! Kapılar tek tek kapandı gidenler kapıdan geri dönüyor

Tatil yapmak isteyenler Türkiye'deki yüksek enflasyondan kaçmak için yurt dışı tatillerini tercih ediyordu. Ancak son alınan kararlar Türk vatandaşların tatil umudunu da yarıda kestim. 2026 yılına kadar Türklere kapılar kapandı. İşte tüm detaylar…

Türkiye'yi etkisi altına alan enflasyon son yıllarda artış gösterirken tatil bölgelerindeki işletmelerde uygulanan fahiş fiyatlarda yerli vatandaşları yurt dışı tatilinde yönlendiriyor. Türkiye'de tatil yapmaktansa yurt dışında tatil yapmak daha uygun fiyata gelirken başta Balkan ülkeleri olmak üzere Avrupa ülkeleri turistlerin ilk durağı oluyor. Türkiye'den yapılan vize başvuruları artış gösterirken son yılların en yüksek rakamları kayda geçti. Bu doğrultuda söz konusu talep artışında vize başvurularına yönelik ret oranları tüm zamanların en yüksek seviyesinde görüldü. Avrupa ülkelerinden sonra bir ret kararı da ABD’den geldi.

VİZE BAŞVURUSU ALINMAYACAK

Türk vatandaşlarına karşı kolay vize prosedürleri uygulayan ABD ikili ilişkilerde yaşanan sorunların ardından vize başvurularında yaşanan artışlar nedeniyle Türk vatandaşları yönelik vize başvuru sürecinde önemli bir değişikliğe imza attı. Türkiye için verilen kontenjanlar vize başvurularında daha düşük görülürken ABD Büyükelçiliği ve konsolosluklar vize başvurularının yığılmasına neden oluyor. Türkiye'den gelen Yeni ABD vizesi başvurularında en erken tarih 2026 yılı Ocak ayına kadar ertelenirken bu durum “Türkiye vize kısıtlaması” yorumlarını da beraberinde getiriyor.

25 milyon euroluk vurgun... Ver parayı al randevuyu... Türkiye'nin 'vize' imtihanı... Çark nasıl işliyor

TÜRKİYE'YE KAPILAR KAPANIYOR

Avrupa ülkelerine giden sığınmacı ve iltica başvuruları arttıkça sınır uygulamalarında kapsamlı değişiklikler de artmaya başladı. Alınan yeni kararlar doğrultusunda Türkiye'ye yönelik ilave tedbirler de kararlar arasında eklendi. Almanya'da başlayan uygulama doğrultusunda Schengen prosedürünün fiilen askıya alındığı belirtildi. Birçok ülkeden gelen turistler vizeleri olmalarına rağmen sınırdan geri gönderildi. Bu karar ile birlikte Berlin ve Ankara arasında yapılan anlaşma ile Almanya iltica başvurusu reddedilirken yaklaşık 15 bin Türk vatandaşının Türkiye'ye iadesine karar verildi.

Schengen vizesi krizi büyüyor: Türkiye'ye en fazla vize reddi veren ülkeler açıklandı - 23.05.2024, Sputnik Türkiye

Türkiye tarafından yapılan Açıklama ile birlikte her hafta 500'e yakın Türk vatandaşının kabul edileceği belirtildi. Almanya başta olmak üzere Avrupa ülkelerinde uygulanan vize politikalarında alınan yeni kararlar sürecini daha yaygın bir hale gelmesine neden oluyor.

ŞİMDİYE KADARKİ EN YÜKSEK RET ORANLARI

Türkiye'de görülen yüksek enflasyon ile birlikte artan vize başvuruları Avrupa ülkelerinde harekete geçirdi. Birçok Avrupa ülkesi Türkiye vatandaşlarına Kapıyı kapatırken geçtiğimiz yıllarda Schengen vizesi almasına karşın Türkiye'den başvuru yapan birçok kişi sürpriz ret cevabı ile karşı karşıya kaldı.

Türkiye'den Schengen vizesi başvurularına red neden arttı ? - Haberler - Turizm Gazetesi

Yapılan son açıklamalar doğrultusunda Türkiye'den yapılan her 5 başvurudan birinin Avrupa ülkeleri tarafından reddedildiği belirtildi. Ret oranları %20'ye kadar yükselirken tüm zamanların en yüksek rakamları kayda geçti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN