17 yıllık eşinden ayrıldı! Çocuklarının DNA raporuyla yıkıldı

17 yıllık eşinden ayrıldı! Çocuklarının DNA raporuyla yıkıldı

Antalya'da 17 yıllık eşinden boşanan H.A., yaptırdığı DNA testinde 3 çocuğundan 2'sinin biyolojik babası olmadığını öğrendi. H.A.’nın açtığı soy bağı reddi davası sonuçlandı. Mahkeme, H.A.’nın kızları H.A. ile E.A.’nın soy bağının reddedilmesine karar verdi.

Antalya’da bir otelin mutfağında çalışan H. A., 17 yıldır evli olduğu eşi 3 çocuk annesi Ş.T. (33) ile geçen yıl ekim ayında anlaşmalı olarak boşandı. Boşanmanın ardından H. A, komşularının, çocukları için DNA testi yaptırmasını söylemesi üzerine avukatı aracılığıyla Antalya 13’üncü Aile Mahkemesi’ne babalık davası açtı.

2 KIZ KENDİSİNDEN DEĞİL

Mahkeme, çocuklar E.A. (15), H.A. (12) ve E.A.’nın (9) DNA testlerinin yapılması için Antalya Adli Tıp Grup Başkanlığı’ndan inceleme istedi. Çocuklardan alınan örnekleri inceleyen biyoloji ihtisas dairesi, DNA profil karşılaştırması sonucunu geçen şubat ayında mahkemeye gönderdi. Sonuçlara göre H. A.’nın, oğlu E.A.’nın yüzde 99,99 ihtimalle biyolojik babası olduğu tespit edildi. H.A.’nın kızları H.A. ile E.A. için ise biyolojik babalığı reddedildi.

DNA test sonuçlarına göre çocuklarından 2’sinin biyolojik babası olmadığının ortaya çıkmasıyla H.A.’nın açtığı soy bağı reddi davası sonuçlandı. Mahkeme, H.A.’nın kızları H.A. ile E.A.’nın soy bağının reddedilmesine karar verdi.

'KARŞI TARAF BU ÇOCUKLARLA İLGİLENMİYOR'

Karardan sonra çocukların geleceğinden endişe duyduğunu söyleyen H.A., eski eşinin 17 yıllık evliliğinde kuzeniyle de birlikte olduğunu belirtti. 3 çocuğundan 2’sinin kendisinden olmadığının DNA testiyle kanıtlandığını belirten H.A. soy bağı reddi ile çocukların üstünden silindiğini ifade etti. Bu çocukların geleceğinden endişe duyduğunu ifade eden H.A. karşı tarafın çocuklarla ilgilenmediğini ifade ederek, çocukların devlet korumasına alınması için CİMER’e ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na başvuruda bulunduğunu ancak sonuç alamadığını söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN