"15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" dolayısıyla 90 bin camide selalar okundu

"15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" dolayısıyla 90 bin camide selalar okundu

15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında millete ihanete karşı birlik ruhu aşılayan ve manevi bir güç sağlayan sela sesi, saat 00.13 itibarıyla yurt genelinde yaklaşık 90 bin camide aynı anda yeniden yükseldi.

15 Temmuz hain darbe girişiminin yıl dönümünde Türkiye genelinde anma ve birlik mesajları yoğun bir şekilde hissedildi. 15 Temmuz 2016 gecesi, Türk milleti demokrasiye sahip çıkma kararlılığını tüm dünyaya gösterdiği bir gece olarak tarihe geçti. Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensuplarının Türkiye Cumhuriyeti'ne karşı gerçekleştirdiği hain darbe girişimi, milletin ortak iradesi ve cesareti sayesinde püskürtüldü.

O gece, Türkiye genelindeki insanlar, sokaklara dökülerek tanklara ve silahlı kuvvetlere karşı direniş gösterdi. Bu mücadelede hayatını kaybeden vatandaşlarımızın anısına her yıl olduğu gibi bu yıl da Türkiye genelinde çeşitli etkinlikler düzenlendi. İnsanlar meydanlarda toplanarak demokrasi nöbeti tuttu, şehitlerimizi anma etkinlikleri gerçekleştirdi.

90 BİN CAMİDE EŞ ZAMANLI OLARAK SELALAR OKUNDU

Özellikle saat 00.13'te, darbe girişimi sırasında millete ihanete karşı birlik ruhu aşılayan ve manevi bir güç sağlayan sela sesi yükseldi. Yaklaşık 90 bin camide eş zamanlı olarak okunan selalar, Türk milletinin birlik ve beraberlik içinde hareket etme kararlılığını yansıttı. Bu anlamlı ses, milletin demokrasiye, vatanına ve birbirine olan bağlılığını güçlendirdi.

Bugün, Türkiye genelinde anma törenleri ve etkinlikler devam ederken, 15 Temmuz şehitlerimiz ve gazilerimiz bir kez daha saygı ve minnetle anılıyor. Bu vatan için canlarını feda edenleri unutmadıkça, millet olarak birlik ve beraberlik içinde dimdik ayakta durmaya devam edeceğiz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN