149 göçmen kaçakçısı ve 2 bin 563 düzensiz göçmen yakalandı

149 göçmen kaçakçısı ve 2 bin 563 düzensiz göçmen yakalandı

Son bir haftadır yürütülen operasyonlarda 149 göçmen kaçakçılığı organizatörü yakalanırken, toplam 2 bin 563 düzensiz göçmen yakalandı ve sınır dışı işlemleri başlatıldı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, son bir haftadır göçmen kaçakçılığı organizatörleri ve düzensiz göçmenlere yönelik toplam 100 "Kalkan-25" operasyonu gerçekleştirildiğini, operasyonlarda 149 göçmen kaçakçılığı organizatörünün yakalandığını bildirdi.

Yakalanan organizatörlerden 42'sinin tutuklandığını, 21'i hakkında da adli kontrol kararı verildiğini belirten Yerlikaya, operasyonlarda 2 bin 563 düzensiz göçmenin yakalandığını kaydetti.

Bakan Yerlikaya, yakalanan düzensiz göçmenlerin İl Göç İdaresi Müdürlüklerine teslim edildiğini ve sınır dışı işlemlerinin başlatıldığını ifade etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN