14 Barodan ortak TUSAŞ saldırısına tepki: Barışçıl çözüme saldırı

14 Barodan ortak TUSAŞ saldırısına tepki: Barışçıl çözüme saldırı

14 bölge barosu TUSAŞ’a yapılan saldırı ile ilgili ortak açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, “Kürt meselesinin barışçıl yöntemlerle çözümü konusunda yapılan olumlu açıklamaların ardından yapılan bu saldırının tesadüf olmadığı kanaatindeyiz” denildi.

TUSAŞ'a yönelik gerçekleşen saldırıya ilişkin tepkiler devam ediyor. Doğu ve Güneydoğu'dan 14 baronun yaptığı ortak açıklamada, demokratik ve barışçıl siyasetin geliştirilmeye çalışıldığı her dönemde benzer saldırıların yaşandığına işaret edildi.

Açıklamada ayrıca, yaşam hakkı ve barış umuduna yapılan vurguyla, saldırıların demokrasiye ve toplumsal barışa zarar verdiği belirtildi.

Ortak açıklama şöyle:

“Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketi'nin (TUSAŞ) tesislerine yapılan saldırıda 5 vatandaşımız yaşamını yitirmiş, 22 vatandaşımız ise yaralanmıştır. Öncelikle yaşamını yitirenlere Allah'tan rahmet, yaralılara ise acil şifalar diliyoruz. Ağır ve acı bir bilançoya sahip Kürt meselesinin barışçıl yöntemlerle çözümü konusunda yapılan olumlu açıklamaların ardından yapılan bu saldırının tesadüf olmadığı kanaatindeyiz.

Demokratik barışçıl siyasetin inşa edilmek istendiği her dönemde benzer saldırılarla sekteye uğratılmasını acı tecrübeler ile yaşamış bir toplum olarak, diyalog ve müzakere esas alınarak toplumsal meselelere yaklaşılmasının tüm ülke açısından yaşamsal bir ihtiyaç olduğunu vurguluyoruz.

Biz aşağıda imzası bulunan bölge baroları olarak; yaşam hakkına ve barış umuduna yönelen bu saldırıyı şiddetle kınıyor, yaşamını yitiren vatandaşlara Allah'tan rahmet ve yaralananlara acil şifalar diliyoruz."

Açıklamada imzaları bulunan barolar:

1 - Adıyaman Barosu

2 - Ağrı Barosu

3 - Batman Barosu

4 - Bingöl Barosu

5 - Bitlis Barosu

6 - Tunceli Barosu

7 - Diyarbakır Barosu

8 - Hakkari Barosu

9 - Kars Barosu

10 - Muş Barosu

11 - Siirt Barosu

12 - Şanlıurfa Barosu

13 - Şırnak Barosu

14 - Van Barosu

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN