1300 araçlık kiralama anlaşmasındaki yerli payı şaşırttı: Togg'un ortağı Turkcell'in tercihi Almanlardan yana

1300 araçlık kiralama anlaşmasındaki yerli payı şaşırttı: Togg'un ortağı Turkcell'in tercihi Almanlardan yana

Türkiye’nin yerli otomobili Togg’un önemli ortaklarından biri olan Turkcell’in, önümüzdeki 3 yıl için yaptığı 3.5 milyar TL tutarındaki araç kiralama sözleşmesi, dikkat çekici detaylarıyla gündeme geldi. 1300 araçlık filoda ağırlıklı olarak Alman otomobillerinin tercih edilmesi dikkat çekti.

Turkcell, önümüzdeki 3 yıl için 3.5 milyar TL’lik dev bir araç kiralama anlaşması yaparak 1300’ün üzerinde araç kiralayacağını duyurdu. Şirketin Togg’un ortaklarından biri olmasına rağmen, bu kiralamalar arasında sadece 30 adet Togg bulunması dikkat çekiyor. Bu sayı, toplamda 1300 araç kiralandığında en fazla 40 Togg ile sınırlı kalacak.

Gazeteci Emre Özpeynirci, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Turkcell’in kiraladığı araçların detaylarını açıkladı. Anlaşmanın büyük kısmı, Avis ve Ufilo isimli bir şirket tarafından sağlanan araçlarla yapıldı. Araçlar, şirketin yönetim kadrosuna ve müdürlerine tahsis edildi.

Kiralanan Araçlar ve Kullanıcılar Şöyle:

  • Yönetim Kurulu Başkanı: Mercedes S450
  • CEO: Audi A8 Long
  • Ankara makam araçları: 3 adet Audi A6
  • Genel Müdür Yardımcıları: 11 adet Audi Q8
  • Direktörler ve Grup Şirketleri Genel Müdürleri: 75 adet BMW 5.20 xDrive
  • Müdürler: 420 adet yeni kasa Tiguan (2 depo benzin), 30 adet Togg (sınırsız elektrik)

Müdürlere araç seçimi sırasında Togg ve Tiguan arasında tercih yapma imkanı tanındığı ve bu seçenek doğrultusunda tercihler belirlendiği ifade edildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN