11 bin TL ve daha az maaş alan emekliler müjde! Kök maaş düzenlemesi geliyor: En düşük maaş bu rakamı bulacak

11 bin TL ve daha az maaş alan emekliler müjde! Kök maaş düzenlemesi geliyor: En düşük maaş bu rakamı bulacak

11 bin TL ve daha altında maaş alan emeklilere müjde! Kök maaşlara düzenleme geliyor! En düşük maaş bu rakamı bulacak...

Milyonlarca emekli, Ocak ayında yapılacak maaş zammı ve en düşük emekli maaşı düzenlemesi için hazırlık yapıyor. SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin alacakları maaş artış oranı, TÜİK tarafından açıklanacak Aralık ayı enflasyon verilerine göre belirlenecek. Şu anda 11 bin TL civarında kök maaş alan emeklilerin de zamdan faydalanması için gerekli düzenlemelerin yapılması bekleniyor.

EMEKLİ MAAŞ ZAM ORANI NE ZAMAN BELİRLENECEK?

Başvurana 7 bin 500 TL nakit veriliyor! Dikkat: Süre sınırı bulunuyor - Finans haberlerinin doğru adresi - Mynet Finans Haber

TGRT Haber'de yer alan haberde Emekli maaş zammı, 3 Ocak 2025 tarihinde açıklanacak. SSK ve Bağ-Kur emeklileri, şu an için 3 aylık enflasyon oranı olan %8,92’lik artışı garantilemiş durumda. Ancak, 6 aylık enflasyon verilerinin açıklanmasıyla birlikte bu oran daha da yükselebilir. Yıl sonu enflasyon tahminleri, emeklilerin alacakları maaş artışları hakkında olası senaryolar oluşturuyor.

TEMMUZ FARKI YANSITILACAK MI?

Yıl sonu için yapılan enflasyon tahminleri, %42 ile %45 arasında değişiklik gösterebilir. Bu durumda, emekli maaşlarına yapılacak 6 aylık enflasyon zammı %13,5 ile %16 arasında bir artış sağlayabilir. Memur emeklilerinin maaş artışı ise %10 ile %12 arasında bekleniyor. Temmuz ayında eşitleme yapılmadığı için, Ocak 2025 emekli zammı döneminde yaklaşık 5 puanlık farkın telafi edilmesi de gündemde.

EMEKLİ MAAŞINA REFAH PAYI EKLENEBİLİR Mİ?

Nakit ihtiyacı olanlara her ay nakit 1.474,07 TL maaş! Başvuru yapıp anında alınabiliyor - Finans haberlerinin doğru adresi - Mynet Finans Haber

Yüksek enflasyon dönemlerinde gelen refah payları da merak konusu. Ancak, kulislerden edinilen bilgilere göre, 2025 yılında refah payı artışı yapılması beklenmiyor, tıpkı Temmuz ayında olduğu gibi.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLACAK?

Kök maaşı 11 bin TL ve altında olan emeklilerin Ocak zammı sonrası alacakları maaş 12 bin 500 TL olarak netleşmiş durumda. Önceki dönemlerde en düşük emekli maaşına yapılan 2500 TL’lik zam ile son rakam 12.500 TL’ye ulaşmıştı. 6 aylık enflasyon artışları ve önceki dönemler dikkate alındığında, en düşük emekli maaşının 15 bin TL’ye yükseltilmesi gerektiği düşünülüyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN