10 günlük kar haritası da geldi! Beyaz esarete hazır ol Türkiye: O bölgelerde kar diz boyunu aşacak

10 günlük kar haritası da geldi! Beyaz esarete hazır ol Türkiye: O bölgelerde kar diz boyunu aşacak

İlkbahar mevsimine girmemize rağmen kış ayında yaşayamadığımız kar yağışını bu ayda yaşayacağız. 10 günlük kar haritası yayınlandı. Türkiye beyaz esaret ile karşı karşıya. Özellikle de o bölgelerde kar diz boyunu bile aşacak. Detaylar haberimizde…

ZEYNEP ORHAN

Geçtiğimiz yıl yaz mevsimi son yılların en sıcak yaz mevsimi olarak kayıtlara geçerken kış mevsimi ise neredeyse son zamanların en kurak kış mevsimi olarak kayıtlara geçti. Kar yağışının en yoğun olması gerektiği dönemlerde yağış görülmezken üstüne bir de sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde seyretti. Şimdi ise ülke genelinde geç gelen kışın etkileri görülmeye başlandı. Mart ayının ilk günlerinden beri havalar soğuk seyrederken önümüzdeki 10 gün yağmur ve kar yağışının yoğunluğuna ilişkin harita paylaşıldı.

yeni-proje-2024-03-09t133303-861.jpg

O BÖLGELER BOL YAĞIŞ ALACAK

Sosyal medya üzerinden hava durumuna ilişkin paylaşımlarda bulunan ve bu paylaşımlarıyla oldukça geniş bir kitle tarafından tanınan “Meteoroloji Bey” hesabı yeni bir paylaşım yaparak önümüzdeki günlerde yaşanacak kar ve yağmur miktarına dikkati çekti. Hesabın yaptığı paylaşımda “ECMWF 00z önümüzdeki 10 günlük toplam yağmur (mm) ve toplam kar miktarı (cm) haritası” ifadelerine yer verilerek hangi bölgeye ne kadar kar düşeceği bilgileri aktarıldı.

Öte yandan en çok yağış alacak olan bölgelere dikkat çeken paylaşımda şu ifadelere yer verildi:

“Doğu bölgelerimizde yağış batıya oranla daha fazla düşecek. Yurdun iç ve özellikle doğusunun yüksekleri bol kar alması muhtemel.”

3.jpg

KAR KALINLIĞI O BÖLGELERDE DİZ BOYUNU GEÇECEK

Kar yağışına ilişkin yapılan paylaşımda kar kalınlıklarının gösterildiği bir harita yer aldı. Söz konusu beyaz haritada hangi bölgelerde kar kalınlığının ne kadar olacağı bilgisi paylaşıldı. Buna göre Türkiye'nin Doğu Anadolu Bölgesi’nde yer alan illerin yüksek kesimlerinde kar kalınlıkları en yüksek 40 cm’yi bulacak.

capture-20240309133353736.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN