ABD'de 15 Temmuz kararı: Resmen tanıdılar

ABD'de 15 Temmuz kararı: Resmen tanıdılar

ABD'de, Texas'ın başkenti Austin, Idaho'nun başkenti Boise, Ohio'daki Dayton ve Georgia'daki Columbus kentleri, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nü resmen tanıdı.

ABD'nin bazı şehirlerinde, Türkiye’nin 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü resmi olarak tanındı. Türk Amerikan Yönlendirme Komitesi'nin (TASC) girişimleriyle, Texas, Idaho, Ohio ve Georgia eyaletlerindeki bazı kentler bu önemli günü tanıma kararı aldı.

TASC Başkanı Avukat Seyit Şahin, Texas'ın başkenti Austin, Idaho'nun başkenti Boise, Ohio'daki Dayton ve Georgia'daki Columbus kentlerinin 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nü resmen tanıdığını açıkladı. Şahin, bu kentlerin "tanıma beyannamelerini" teslim aldığını belirterek, geçen yıl Washington D.C. Belediyesi ve Maryland eyaletine bağlı Baltimore Belediyesi'nin de bu günü tanıdığını hatırlattı.

ABD'de 4 kent, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nü resmen tanıdı

TOPLAMDA 6 EYALET TANIDI

Şu ana kadar ABD'de toplam altı eyaletin 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nü tanıdığını ifade eden Şahin, bu gelişmenin Türk-Amerikan ilişkileri açısından önemli bir adım olduğunu vurguladı. Özellikle Texas eyaletinin FETÖ'nün en fazla sayıda okuluna ev sahipliği yaptığı düşünüldüğünde, bu kararın önemi daha da artıyor. Şahin, "Türkiye ve ABD'nin uzun yıllardır NATO müttefikliği bulunuyor. NATO Zirvesinde Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Joe Biden bir araya geldi. İki liderin görüşmesinden olumlu bir tablonun ortaya çıkması, ilişkileri de bundan sonraki süreçte olumlu etkileyecek" şeklinde konuştu.

ABD'de 4 kent, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nü resmen tanıdı

TÜRK-AMERİKAN TOPLUMU MEMNUN

Avukat Şahin, Türk-Amerikan toplumunun bu tanıma kararlarını memnuniyetle karşıladığını belirtti. "Bu tür tanıma kararları, Türk-Amerikan ilişkilerinin güçlenmesine katkı sağlıyor. Türk-Amerikan toplumu olarak, bu gelişmelerden büyük memnuniyet duyuyoruz" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN