Fenerbahçe, Türkiye Kupası finalinde Galatasaray'ın rakibi oldu

Fenerbahçe, Türkiye Kupası finalinde Galatasaray'ın rakibi oldu

Yarı final rövanşında Torku Konyaspor'u Fernandao'nun biri penaltıdan iki golü ile deviren Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupası finalinde Galatasaray'ın rakibi oldu. Cimbom'un şampiyonluk yarışına erken havlu atması nedeniyle iki ezeli rakip arasında yıllar sonra ligde zirve mücadelesi yaşanmadı, bu kez de kupada yollar kesişti.

[Karar]

Spor Toto Süper Lig'de Beşiktaş ile şampiyonluk yarışını sürdüren Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupası'nda da finale yükseldi... Torku Arena'da 3-0 mağlup ettiği Torku Konyaspor'u dün de 2-0 ile geçen Sarı-Lacivertli takım, adını finale yazdırdı ve ezeli rakibi Galatasaray'ın rakibi oldu. Fenerbahçe'yi taraftarı önünde zafere taşıyan iki gol de geçen sezonun gol kralı Fernandao'dan geldi.

16-05/05/resimid_2982394.jpg

Kupada 6. kez ağları sarsan Brezilyalı yıldız, toplamda ise 25 gole ulaştı. Mücadeleye iki takım da tutuk başladı. Tork Arena'daki ilk 90 dakikadan 3-0'lık zaferle ayrılan Fenerbahçe sahip olduğu avantaj nedeniyle son haftalardaki baskılı oyunundan uzak bir görüntü sergiledi.

16-05/05/resimid_2982399.jpg

BAJIC DİREĞE TAKILDI

Tur umudu çok azalan Konyaspor da bu tempoya ayak uydurunca ilk 45 dakikada yürek hoplatan bir pozisyon yaşanmadı. İlk önemli atak 17'de Fenerbahçe'den geldi. Alper'in pasında Mehmet Topal uzak mesafeden kaleyi düşündü, top üstten auta gitti. İlk yarı golsüz eşitlikle sonuçlandı. Sarı-Lacivertliler, 2. 45 dakikaya golle başladı. 47'de Volkan Şen'in ortasında altıpasta kafayı vuran Fernandao, topu ağlara gönderdi: 1-0.

16-05/05/resimid_2982425.jpg

71'de soldan hareketlenen Alper, çizgiye indikten sonra içeri çıkardı. Selim'in ayağından seken top eline çarptı. Kazanılan penaltıda Fernandao topu filelerle buluşturdu: 2-0. 75'te Ömer Ali'nin ortasına altıpas içinde gelişine vuran Bajic, direğe takıldı, mücadele Fenerbahçe'nin 2-0'lık üstünlüğü ile bitti.

16-05/05/resimid_2982110-1462472850.jpg

DEV FİNAL 26 MAYIS'TA

Torku Konyaspor engelini aşan Fenerbahçe, finalde ezeli rakibi Galatasaray ile eşleşti. Sarı-Lacivertliler, ligde şampiyonluk yarışına erken havlu atan ezeli rakibi ile bu kez kupa finalinde buluştu. Türk futbolunun iki devini karşı karşıya getirecek Ziraat Türkiye Kupası finali 26 Mayıs'ta Antalye Arena'da oynanacak.

16-05/05/resimid_2982128.jpg

PEREIRA'DAN ROTASYON

Süper Lig'in 31. haftasıda Gaziantepspor'a karşı forma giyen Volkan Demirel, Hasan Ali , Josef de Souza, Robin van Persie, Luis Nani, Bruno Alves ile Gökhan, bu karşılaşmada ilk 11'de yer almadı. Pereira bu futbolcuların yerine ligde az forma şansı tanıdığı Fabiano Ribeiro, Ozan, Fernandao, Diego Ribas, Şener, Kadlec ve Abdoulaye Ba'ya görev verdi.

16-05/05/resimid_2982136-1462472751.jpg

DIEGO'YA TEPKİ SÜRÜYOR

Fenerbahçe'nin Brezilyalı futbolcusu Diego Ribas'a bir grup taraftar destek verirken bir kısım taraftar yine tepki gösterdi. Maçtan önce ısınmak için sahaya çıkan Brezilyalı futbolcuyu Migros Tribünü'ndeki taraftarlar desteklerken Okul Açık Tribünü'ndeki taraftarlar ise bu desteği ıslıklarla protesto etti. Öte yandan maça Fenerbahçeli taraftarlar ilgi göstermedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN