Fatih Terim: Emre Mor'dan başkaları da olacak

Fatih Terim: Emre Mor'dan başkaları da olacak

EURO 2016 hazırlıklarına devam eden A Milli Futbol Takımı'nın kampında NTV Spor'un sorularını yanıtlayan Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Karadağ maçındaki 45 dakikalık performansıyla büyük beğeni toplayan Emre Mor hakkında konuşurken, Milli Takım'da EURO 2016 sonrası yeni isimlerin olacağını söyledi.

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, "Emre daha çok gelişecek eminim. Şu andaki durumu sıra dışı bir oyuncu görünüyor. Ama çalışması lazım" dedi.

Öncelikle takımın son dakikalarda gol bularak maç kazanmasıyla ilgili görüşleri sorulan Terim, "Uluslararası kodumuz +90 olduğu için, bizim çocuklar da onun tesiri altında kalıyorlar herhalde. +90 diye çeviriyorlar, normal karşılıyorum. Oyunu bırakmayan, hakemin son düdüğüne kadar devam eden, kendine o mücadeleyi karakteristik bir özellik edinmiş Türkiye'den bahsediyoruz. Berabere veya mağlup girdiğimiz son 15 dakikalarda yapabilecekleri her şeyi çekinmeden uygulayabilen bir takım da diyebiliriz. Bizim fazlalarımız da var. Bunlardan biri de yüreğimiz. Oyuncularım yüreklerini koydukları zaman hakikaten 'Bitti' demeden bitmiyor" ifadelerini kullandı.

"EMRE SIRADAN DEĞİL, SIRA DIŞI BİR OYUNCU"

Fatih Terim, milli takım kadrosuna yeni katılan Emre Mor'la ilgili şu yorumlarda bulundu:

"Buradan Kerem Yavaş, Abdullah Ercan, yardımcım Levent, bütün bölge antrenörlerime milli takım hocalarıma teşekkür etmek istiyorum. Futbol federasyonu hukuk kurulu, emeği geçen profesyonellere ve de Avrupa’da kurduğumuz yeni sistem içerdisindeki gönüllü antrenörümüze, hepsine çok teşekkür ederim. Emre’nin annesine, babasına, kulübüne, hocasına, menejerine ve Emre’ye teşekkür ederim. Emre, Danimarka Milli Takımı’na da gidebilirdi, başka milli takıma da gidebilirdi. Hiç tereddet etmeden 'Ben Türk milli takımı’nda oynarım' dedi. Bu çok önemli bir şey."

"1990'DAN BU YANA HİÇBİR FUTBOLCUYU KAÇIRMADIK"

"Bu vesileyle bir şey daha hatırlatmak istiyorum. 1990 yılından yani Şenes Erzik’in zamanından beri kurduğumuz sistem içerisinde, Haluk Ulusoy, Levent Bıçakçı, Yıldırım Bey, daha önce Mahmut Özgener... Aklınıza kim gelirse. Alt yapı, bölge hocaları ve orada kurduğumuz sistem içerisinde çalışan hiçbir insan, hiçbir futbolcuyu kaçırmadı. Bir tane atlama olmamıştır. Bunu neden söylüyorum. Biz buluruz. Teklif ederiz. Hatta ısrar ederiz. Türk Milli Takım formasını. Annesiyle babasıyla, dedesiyle, dayısıyla, abisiyle, ablasıyla, teyzesiyle de temasa geçeriz. Araya da ikna etmemiz için ne kadar insan varsa da sokarız. Ama sonuçta da onun tercihine saygı duyarız. Eğer Türk Milli Takımı’nda birileri oynamıyorsa, muhakkak ki o bulunmuştur, teşhis sedilmiştir, teklif edilmiştir, orası kabul etmemiştir. Tercihini başka ülkenin milli takımından yana kullanmıştır."

"BU TURNUVADAN SONRA BİRKAÇ YENİ ARKADAŞIMIZ KATILACAK"

"Emre'yle ilgili birçok insan hiçbir bahaneye sığınmadan seferber oldu. Doğru olduğu da görülüyor. Açıkçası, böyle bir şey olacağını tahmin ettim. Benim için açıklaması basit; "Bana göre sıradan değil, sıradışı bir oyuncu’... Çok sıradışı oyuncumuz var bizim, 'Emre’yi de tarif edecek ol' derseniz, öyle tarif ederim. O yüzden bu kampa aldım. O yüzden de bir 45 dakika verdim ki; kora kor mücadelesi yüksek bir maçta göreyim diye. Tuncay hocayı da izlemesi için özel yolladım. 'Kendi biletini kendin al, Emre duymasın heyecanlanmasın' dedim. Onun için Danimarka sınırına kadar gittim, sakatlanınca Almanya’ya döndüm. Birçok oyuncuyu kadroya aldım, yarın da alacağım. Genç, 2. ligden, 3. ligden alacağım. Çünkü antrenmanda da görmek bizim için kriterdir. Başka bir şey Türk halkına söyleyeyim, bu turnuvadan sonra da bir kaç arkadaşımız milli takıma katılacak. Şu anda belki de isimleri pek ortada değil. Ama Allah izin verirse onlardan da olacak. Artık Türk Milli Takımı tercih edilmesi gereken bir takım."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN