Emre Mor'un Makedon annesi açıkladı: Oğlum Galatasaraylı

Emre Mor'un Makedon annesi açıkladı: Oğlum Galatasaraylı

Karadağ maçında ilk kez sırtına geçirdiği Ay-Yıldızlı forma ile 45 dakikada izleyenleri kendisine hayran bırakan 19 yaşındaki oyuncunun Makedon annesi Güzela Bekirov, oğlunun Galatasaray taraftarı olduğunu söyledi. Beşiktaş ve Fenerbahçe’nin de istediği Emre ile ilgilenen Galatasaray, onun yerine 2.5 milyon euroya Donk’u almıştı...

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim tarafından önce Karadağ ile oynanan hazırlık maçının ardından EURO 2016 finallerinin kadrosuna dahil edilen Emre Mor ile ilginç gerçekler ortaya çıkmaya devam ediyor... Karadağ karşılaşmasının ikinci yarısında Volkan Şen’in yerine oyuna dahil olan 19 yaşındaki oyuncu, 45 dakikalık dilimdre sergilediği futbol ve öz güveni ile izleyenleri kendine hayran bırakarak bir anda en çok konuşulan isim haline geldi. Emre’nin Makedon annesi Güzela Bekirov, katıldığı bir televizyon programında oğlunun Galatasaray taraftarı olduğunu açıkladı.

16-06/01/02krr19emremoranne.jpg

Emre Mor’un Makedon annesi Güzela Bekirov / FOTO: Sosyal Medya

BİRAZ GEÇ ‘DONK’ ETTİ

Ne ilginçtir ki daha önce Danimarka U21 takımında görev yapmasına karşın ailesinin telkiniyle Türkiye’yi tercih eden genç futbolcu, devre arasında taraftarı olduğu Galatasaray’ın kapısından dönmüştü. Cimbom, onun yerine 2.5 milyon euroya Ryan Donk’u kadrosuna kattı. Kariyerini Danimarka’nın Nordsjaealland takımında sürdüren Emre, şubat ayında Türk vatandaşlığını aldı. 4 yaşında başladığı futbol için 16 yaşında okulu bırakan ve son 6 içinde büyük yol alan genç oyuncunun kulübü ile 2019 yılı haziran ayına kadar sözleşmesi bulunuyor.

16-06/01/resimid_3261774.jpg

BİR ÖMÜRLÜK 45 DAKİKA

Karar Gazetesi Spor Müdürü Bülent Tuncay, performansıyla dikkatleri üzerine çeken 19 yaşındaki Emre Mor'u değerlendirdi:

"Vefa Stadı’ndaki maçları takip eden genç bir stajyer olarak spor servisi müdürü Şansal Büyüka’nın beni yanına çağırması pek alışıklık bir durum değildi. “Kim bu Vefalı Saffet?” dedi. Şaşırdım. “Beşiktaş transfer ediyor” dedi. Anlattım. “Yani iş yapar” dedi, “Evet” dedim. Saffet Sancaklı’nın kaderini değiştiren şey 45 dakikaydı. Fulya’da Beşiktaş ile Vefa haftaiçi hazırlık maçı yapmış, ilk yarıyı 2-0 önde kapatan Beşiktaş, maçı Saffet’in attığı 3 golle kaybetmişti. Ertesi gün başlıklar “Beşiktaş: 2- Saffet: 3” şeklindeydi. 29 yıl sonra 45 dakika ile kendi kaderini kendi tayin eden, gördüğüm ikinci futbolcu Emre Mor. Karadağ maçına başka ülkeleri tercih etmesin diye çıkarılan Mor, ikinci 45’teki performansı ile üç büyükleri şimdiden birbirine düşürdü. Transfer için herkesin sıraya girmesi boşuna da değil. Onda Ribery kumaşı var. Topla ve topsuz müthiş. Aralarda Emre,Okan, Arda gibi isimler olsa da yıllar sonra “45 dakika” ile ortaya çıkan bir yıldıza tanık olmak daha müthiş. Yolun açık olsun Emre Mor."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN