Trafik ihlallerine savaş açan İçişleri Bakanlığı trafik kurallarına uyulup uyulmadığını kontrol eden fahri trafik müfettişlerine 14 bin 716 kişi daha ekleneceğini duyurdu. Peki fahri trafik müfettişi nasıl olunur, alım şartları nelerdir? İşte konunun detayları…
İçişleri Bakanlığının 14 bin 716 fahri trafik müfettişi alımı yapacağını açıklamasının ardından gözler alım yapılacak tarihe, müfettişlerin maaşının olup olmayacağına çevrildi. Peki fahri müfettişler maaş alabilecek mi, başvuru şartları nelerdir? Detaylar karar.com’da…
FAHRİ TRAFİK MÜFETTİŞİ BAŞVURU ŞARTLARI NELER?
- En az 40 yaşını doldurmuş olmak,
- Yüksekokul mezunu olmak,
- En az 10 yıllık sürücü belgesi sahibi olmak,
- Başvuru tarihinden geriye doğru 5 yıl süre içerisinde 100 trafik puanı cezasından dolayı sürücü belgesinin alınmamış olmak,
- Kamu hizmetlerinden yasaklı olmamak,
- Asli kusurlu olarak ölümlü veya yaralamalı trafik kazasına sebebiyet vermemiş olmak.
- Taksirli suçlar ve aşağıda sayılan suçlar dışında tecil edilmiş hükümler hariç olmak üzere, ağır hapis veya 6 aydan fazla hapis veyahut affa uğramış olsalar bile devletin şahsiyetine karşı işlenen suçlara, zimmet, ihtiras, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık sahtecilik, inancı kötüye kullanma, dolaylı iflas gibi yüz kızartıcı veya şeref ve haysiyeti kırıcı suçtan veya istimal ve istihlak kaçakçılığı hariç, kaçakçılık, resmi ihale ve alım satımlara fesat karıştırma, devlet sırlarını açığa vurma suçlarından dolayı hükümlü bulunmamak şartları aranmaktadır.
BAŞVURULAR NASIL YAPILIR?
Fahri trafik müfettişliği başvurusu için;
T.C. kimlik numarasını, adres bilgilerini, sabıka kaydının olup olmadığını, sürücü belgesi bilgilerini, öğrenim durumu bilgilerinin ve fotoğrafının yer aldığı valilikçe kabul edilen ve elektronik ortamda düzenlenmiş form ile ikamet ili valiliklerine başvurmak yeterli olacaktır.
Yukarıda sayılan bilgilere kurumlarca ulaşılamadığı durumlarda bu belgeler başvuru sahibinden şahsen istenecektir.
MAAŞ ÖDENİYOR MU?
Fahri Trafik Müfettişleri maaşlı çalışan personel değillerdir. Tamamen gönüllülük esasına göre bu görevleri üstlenmektedirler. Tespit ettikleri trafik kural ihlallerini bir tutanağa alıp trafik birimlerine ya da elektronik ortamda emniyet genel müdürlüğüne bir hafta içerisinde teslim etmeleri gerekiyor.
DİĞER BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN
Yer ve zaman sınırlaması olmaksızın her an bu görevi yerine getirebiliyorlar.
Sürücülerle muhatap olma, belge ve evrak kontrolleri yapma ve araç durdurma gibi yetkileri yoktur.