Eyyam-ı Bahur, yaz mevsiminin en sıcak ve boğucu günleri olarak bilinir. Vatandaşlar da böyle durumlarda karşılaştıklarında ‘Eyyam-ı Bahur nedir, ne zaman başlar ve ne zaman biter?’ sorularına yanıt arar. Tüm bu gelişmeler ise karar.com’da…
Nem ve hava sıcaklıklarının yüksek seyrettiği yaz aylarında yurdun güney sahilleri kısmında daha çok bilinen ‘Eyyam-ı Bahur nedir, ne zaman başlar ve ne zaman biter?’ gibi detaylar, Google aramalarında şu an için en çok arananlar listesine girdi. Bu konu ile ilgili bazı bilgilere haberimizden erişebilirsiniz…
EYYAM-I BAHUR NE ZAMAN BAŞLAR?
31 Temmuz ile 7 Ağustos tarihlerinde yaşanan Eyyam-ı Bahur’un yerini günümüzde ‘çöl sıcakları’, ‘Afrika sıcakları’ ve ‘cehennem sıcakları’ almıştır. Yaz mevsiminin en sıcak ve boğucu günlerine verilen isim olan Eyyam-ı Bahur, Kuzey yarımkürede, temmuz ve eylül tarihleri arasında yaşanır. Güney yarımkürede de bu tarih ocak ve mart arasına denk gelirken, kesin tarih olarak da içerisinde yer alan bölgeye, boylama ve iklim koşullarına göre büyük değişiklikler gösterebilir.
BU DÖNEMLERE DİKKAT
Eyyam-ı Bahur dönemlerinde kalp ve göğüs hastalıkları olanlar için çeşitli uyarılar yapılır. Kişilerde aşırı stres ve asabiyet yapabilir. Orman yangınları baş gösterebilir. Enerji hattı kablolarının esnemesi, yol malzemelerinin erimesi veya demiryollarında rayların genleşmesi gibi sebeplerle can ve mal kaybına sebep olan kazalara rastlanılabilir. 2000'li senelerde, Avrupa'daki sıcak hava dalgalarına bağlı sağlık sorunlarından her sene on binlerce kişi hayatını kaybetmişti.
DİĞER GELİŞMELER İÇİN TIKLAYIN
EYYAM-I BAHUR NEDİR?
Ağustosun gelmesiyle birlikte nemin ve hava sıcaklığının arttığı bu dönemlerde, yurdun güney sahillerinde daha çok bilinen Eyyam-ı Bahur, yaz mevsiminin en sıcak ve boğucu günlerine verilen Arapça kökenli Türkçe sözcüğüdür. Eyyam-ı Bahur'un Kuzey yarımkürede, temmuz ve eylül tarihleri arasında gerçekleştiği biliniyor. Ancak kesin tarih bölgenin coğrafi koordinatlarına göre değişkenlik gösterebiliyor.