Eskişehir'in yeni cazibe merkezi "Hamamyolu Caddesi"

Eskişehir'in yeni cazibe merkezi "Hamamyolu Caddesi"

Odunpazarı Belediyesi’nin Hamayolu Caddesi’nin çehresini değiştiren ödüllü projesi Hamamyolu Park ve Meydan Düzenlemesi (Urban Deck) çalışmaları bitmek üzere. Açılış için gün sayan proje şimdiden Eskişehirliler tarafından benimsendi. Gece ışıklandırmaları ile ayrı bir güzelliğe kavuşan Hamamayolu Caddesi, gündüz çocukların şen kahkahalarına insanların hoş sohbetine ev sahipliği yapıyor.

Odunpazarı Belediyesi tarafından çalışmaları yürütülen, Hamamyolu’nu adeta açık hava sanat galerisine döndüren Hamamyolu Park ve Meydan Düzenlemesi Projesi (Urban Deck) açılış için gün sayıyor. Vatandaşların şimdiden benimsediği Hamamyolu’nda en çok da çocuklar mutlu. Kendileri için oluşturulan çocuk oyun alanlarında diledikleri gibi oyunlar oynayan çocuklar, en çok da zıp zıpları sevdi.

ESKİŞEHİRLİLER, ‘KİMSE BURADAN GEÇMEZ’ SAVINI BOŞA DÜŞÜRDÜ

Odunpazarı Belediyesi, Uluslararası Ahşap Heykel Festivali, Uluslararası Cam Festivali ve Uluslararası Eskişehir Odunpazarı Seramik Pişirim Teknikleri Çalıştayı’nda sanatçılar tarafından yapılan eserleri, daha önce hakkında haksız söylemlerde bulunulan köprüye yerleştirdi. Adeta açık hava sanat galerisine dönen köprü, vatandaşların uğrak yeri haline geldi. Eserleri inceleyen, fotoğraf çekilen Eskişehirliler, ‘kimse buradan geçmez’ savını da boşa düşürdü. Süs havuzlarıyla, Odunpazarı Belediyesi Cam Atölyelerinde yapılan cam süslemeleri, çeşitli bitkileri ve genişleyen kullanım alanı ile Hamamyolu Caddesi, şimdiden Eskişehir’in yeni cazibe merkezi olmaya aday. Odunpazarı Belediyesi, Hamamyolu Caddesi’ne 50 tane ıhlamur ağacı, 10 tane de mavi ladin ve akçaağaç dikti. Baharın gelmesiyle yemyeşil bir görünüme kavuşacak olan Hamamyolu Caddesi üzerinde, Hamamyolu Caddesi’ni gezerken yorulan vatandaşların dinlenmesi ve temiz hava solup rahatlamak isteyen vatandaşlar için kafeler yer alacak. Odunpazarı Belediyesi tarafından işletilecek olan bu kafelerde, vatandaşlar çayını, kahvesini yudumlayacak.

KİTAP KURTLARINA ODUNPAZARI BELEDİYESİ’NDEN YENİ KÜTÜPHANE

Kitaba hak ettiği değeri vermeye çalışan Odunpazarı Belediyesi, bir geleneğini bozmadı ve Hamamyolu Caddesi’ne kütüphane yaptı. Artık kitap okumak isteyen vatandaşlar, ders çalışmak isteyen gençler Odunpazarı’nda bir kütüphaneye daha sahip olacak. Bu kütüphanenin merkezde bulunması ise kitap kurtları için ayrıca bir kolaylık sağlayacak.

“50 TANE IHLAMUR, 10 TANE DE MAVİ LADİN VE AKAĞAÇ DİKTİK”

Hamamyolu Park ve Meydan Düzenlemesi Projesi hakkında konuşan Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, “Yüzlerce ağaç kesildi diye bir yalan uydurdular. Orada zaten yüzlerce ağaç yoktu. Yüzlerce ağacın kesilebilmesi için binlerce ağacın olması gerekir ki böyle bir hamle yapalım. Yoktu... Ama ısrarla her seferinde sayıyı artırarak bize yüklenmeye çalıştılar. 10 tane ağaç söküldü. Zaman zaman burada fotoğraflarını gösterdim. Bir kısmının teknik olarak sökülmesi gerekiyordu, bir kısmı da projeden dolayı sökülmesi gerekiyordu. Söktük, götürdük Park ve Bahçeler’e diktik. Muhafaza ediyoruz, yeşerdi. Onları da gösteririm. 50 tane ıhlamur ağacı diktik. 10 tane de mavi ladin ve akçaağaç diktik. Dolayısıyla orada ağaç sayısı arttı” dedi.

“BAĞIŞ FALAN DEĞİL”

Hamamyolu Park ve Meydan Düzenleme Projesi hakkında söyleyen yalanları açıklamaya devam eden Başkan Kurt, “Hamamyolu’nda yasaya, kanuna aykırı işler yapıldı dendi... Hele yeni bir tanesi daha çıktı, gazeteye manşet olmak için Hamamyolu’na ve Kazım Kurt’a saldırmayı bir gelenek haline getirdi. Biz Hamamyolu Projesi’nde yasaların verdiği her türlü yetkiye rağmen insanlarla uzlaşmayı, insanlarla anlaşmayı tercih ettik. Şimdi diyor ki beyim; Bizim partimizin belediye başkanıydı, ailecek bağışladı. Efendim şartları şuydu, bunu geri alırsa ne olacak? Bir kere vefa denilen duyguyu Eskişehir’de Kazım Kurt’tan daha iyi bilen hiç kimse yoktur. O beyefendi dâhil. Sabahattin Günday iki dönem Adalet Partisi’nden belediye başkanlığı yapmış. Ondan sonra pek çok Adalet Partili, Doğru Yol Partili belediye başkanı olmuş, bunlar hükümet olmuş Sabahattin Günday’ın adını nereye vermiş? O parka Sabahattin Günday ismini Selami Vardar vermiş. Şimdi Sabahattin Günday’a sahip çıkmayacaksınız ondan sonra burada kendi kendinize senaryo yazacaksınız. Yediler Parkı’ndaki alan boş bir arazi... Hiç kimsenin bağışı falan değil. Eskişehir Belediyesi’ne 17.06.1940 tarihinde tescil edilmiş. Daha sonra 23.12.2010 tarihinde Odunpazarı Belediyesi adına tescil edilmiş. Burada ne şerh var, ne
Sabahattin Günday var... 1940’da Sabahattin Günday 24 yaşında bir delikanlı... Ona rağmen Kazım Kurt şunu yapmış; Sayın Sabahattin Günday’ın kızını bulmuş. Muvafakatını almış. Bu

parka tekrar onun adını verebilir miyiz demiş. Ondan aldığı fotoğrafı götürüp oraya yapıştırmış. Şimdi bunları görmeden hiç kimse kuru kuru ahkâm kesmesin” diye konuştu.

"PROJE BEDELİ 13 MİLYON 406 BİN"

Kazım Kurt, şöyle devam etti: “İkinci bir yalan bu da bilerek yapıldı. Bir kamu ihalesinin kaç liraya yapıldığını ve bu ihalenin kaç liraya kadar artabileceğini bilmeyen yoktur. Kanun, yasa bellidir. Bu işin ihale bedeli bellidir. İhale şartlarını hiç kimse değiştiremez. Yani, ben bu ihaleyi yaptım bundan sonra sana beş milyon daha vereyim, on milyon daha vereyim. Böyle bir şey yok. Bizim maliyet çıktı 35 milyona... Bizim Hamamyolu Proje bedelimiz 12 milyon 933 bin. Yasa buna en fazla yüzde 20 artırabilir ya da yüzde 20 azaltabilirsin. Son hak edişle beraber proje bedeli 13 milyon 406 bin liraya çıkmış. Bunun dışında söylenen her şey yalandır. Bilerek yapılan bir uydurmadır.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN