Suudi Arabistan gezisinden dönen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Medine'de vefat eden Yeni Akit Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hasan Karakaya için üzüntüsünü dile getirirken "Hasan'sız kaldım" dedi. Hasan Karakaya'nın cenazesini havaalanında ailesi, Yeni Akit Gazetesi'nin sahibi Mustafa Karahasanoğlu ile Gazeteci Yazar Mustafa Karaalioğlu'nun da aralarında bulunduğu meslektaşları ve dostları karşıladı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindeki basın mensupları ile Medine'de Hakk'ın rahmetine kavuşan Yeni Akit Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hasan Karakaya'nın cenazesini taşıyan uçak akşam saatlerinde İstanbul Atatürk Havaalanı'na indi.
Erdoğan: Hasansız kaldım...
Heyeti ve naaşı Hasan Karakaya'nın oğlu Fatih Karakaya, Yeni Akit Gazetesi'nin sahibi Mustafa Karahasanoğlu, Gazeteci Yazar Mustafa Karaalioğlu, çok sayıda gazeteci ve dostu karşıladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan medya mensuplarına başsağlığı dilerken "Hasan'sız kaldım" sözleriyle üzüntüsünü dile getirdi. Erdoğan, Fatih Karakaya ile Mustafa Karahasanoğlu'na başsağlığı dileklerini iletti.
Karakaya'nın naaşı yarın önce evine, ardından da saat 10:00'da Yeni Akit Gazetesi'ne getirilerek helallik istenecek.
Cumhurbaşkanı Recep Erdoğan, daha sonra Hasan Karakaya'nın vefatı, Suudi Arabistan ziyareti, başkanlık sistemi tartışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları şöyle:
Riyad'da bölgesel konuları ele aldık
Bu ziyaret vesilesiyle iki ülke arasında mükemmel ilişkilerin her alanda daha da geliştirilebilmesi için atılacak adımlar nelerdir, bunları ele alma fırsatını bulduk. Suudi Arabistan'la bölgesel konuları da aramızda değerlendirdik. Görüşmelerimizde ikili ilişkilerimizin yanı sıra bölgesel konuları ele alırken tabii ki en önemli adım ikili ilişkilerde Stratejik İşbirliği Konseyi kurulması kararının alınması oldu."
Medya dünyasına başsağlığı diliyorum
Değerli kardeşim Hasan Karakaya'yı yitirdik. Bir yol arkadaşımdı. Hemen hemen her seyahatimde yanımdaydı. Güçlü bir kaleme sahipti. Medya dünyasına da sabırlar diliyorum."
Yeni Anayasa
Arama konferansını halkla yapabiliriz. Bir nevi kamuoyu araştırması diyebiliriz. Arama Konferansı, toplumsal mutabakatın sağlandığı bir Anayasa oluşturulmasına çok yardımcı olacaktır.
Beştepe'de başkanlık toplantıları
Uygulamada adalet dağıtılıyorsa, bu olduğu anda zaten sıkıntı olmaz. Parlamenter demokrasiye göre daha başarılı olduğunu görüyoruz. Gelişmiş ülkelerde bu sistemin olduğunu görüyoruz. ABD'deki ise partili bir Başkanlık sistemidir. Başkanlık sistemiyle Türkiye'de güçlü adımlar atılır. Bizler de Beştepe'de bu alanda konuşacak akademisyen, medya dünyasından kimler varsa hepsini dinleme fırsatı bulacağız. Vatandaş, Başkanlık sistemini bilmiyorsa ortaya bir netice çıkmaz."