Erdoğan: Davutoğlu'nun intihar edecek hali yok

Erdoğan: Davutoğlu'nun intihar edecek hali yok

Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhtarlar buluşmasında yaptığı konuşmada, PKK terörü ve koalisyon çalışmaları hakkında önemli mesajlar verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen 8. Muhtarlar Buluşması'nda terör ve koalisyon çalışmaları konusunda dikkat çeken açıklamalar yaptı.

"Kalleşlikte sınır tanımıyorlar"

Erdoğan, terör saldırılarına değinirken son eylemlerin, terör örgütünün ve onun destekçilerinin kalleşlikte sınır tanımadıklarını gösterdiğini söyledi. Erdoğan, "Bu süreçte gerçekten çok iğrenç, ibretlik işbirliklerine de şahit oluyoruz. Türkiye'de paralel devlet yapılanması peşinde olan kesimin bölücü örgütle aynı çizgide buluştuğunu görüyoruz" diye konuştu.

"Seni başkan yaptırmayacağız..."

Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ne diyorlardı, 'seni başkan yaptırmayacağız'. Bu sözün aslında Türkiye'yi 2023 hedeflerine ulaştırmayacağı düşüncesini ifade ettiğini, milletimizle biz de çok iyi biliyoruz. Bugün, 'devlet silahlarını sustursun' diyenler, dün de bölücü örgüte 'niye savaşmıyorsun, niye silaha sarılmıyorsun' diyordu. Çünkü bunlar savaş, kan, can istiyor."

"Ye terkedecekler ya silahı betonlayacaklar"

Terör eylemleriyle bu milletin birliğini, beraberliğini bozacaklarını, ülkenin bölünmez bütünlüğüne zarar vereceklerini sananların hak ettikleri cevabı aldıklarını ve almaya devam edeceklerini belirten Erdoğan, " Şunu çok açık net söylemek durumundayım, bu operasyonlar devam edecektir" dedi.

15-08/12/aa_picture_20150812_6040017_high.jpg

Erdoğan, şunları söyledi:

"Tüm teröristler ya ülkemizi terk edecekler ya da bu silahları gömecekler ve betonlayacaklar. Bunların da yer tespitini biz yapacağız. Her türlü paralel devlet yapılanmasına son verene kadar da bu mücadele sürecektir.

"Çözüm Süreci buzdolabında"

Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi'ne destek verenlerle bu yolda yürümeye varız. Bölücü örgüt ve onun güdümündeki parti, sorumluluklarının gereğini yerine getirmemiştir. Tam tersine sürekli istismarla, sürekli tahrikle tercihini şiddetten ve baskıdan yana kullanmıştır. Çünkü bunlar için yalan adeta itikadi bir meseledir. Çözüm Süreci bu şekilde devam edemez. Süreç buzdolabındadır."

Erdoğan, konuşmasında koalisyon görüşmelerine ilişkin düşüncelerini de açıkladı. 

Ülkenin hükümetsiz kalmayacağını belirten Cumhurbaşkanı, şunları söyledi:

"Umudumuzu korumaya çalışıyoruz"

“Ülke hükümetsiz kalmamalı" diyen Cumhurbaşkanı, "Birileri zaman zaman çıkıyor, Sayın Başbakan bir koalisyon istiyor ama Cumhurbaşkanı bunu engelliyor gibi yalan yanlış, iftira kokan ifadeler kullanıyor. Sorunların çözümü için irade ortaya koyabilecek bir koalisyon hükümetinin oluşması konusunda ümidimizi korumaya çalıştık, çalışıyoruz. Bu ülke hükümetsiz kalamaz.

15-08/12/aa_picture_20150812_6040014_high.jpg

"Davutoğlu'nun intihar edecek hali yok!"

Sayın başbakan şu anda hükümeti kurma görüşmelerini devam ettiriyor. Ama bu süreç içerisinde, yine farklı farklı yaklaşımlar ortaya konuluyor. Ana muhalefet ile iktidar koalisyon kursun diyenler var, ondan sonra görüşelim diyenler var. Bunların hepsini görüyoruz. Anayasada belirtilen süreç içerisinde sayın başbakan 45 gün içerisinde kendisinin de partisinin de inandıklarına mütenasip olabilecek bir ortak bulabilirse, ama bir tekrar seçim ama farklı bir anlayışla ortaklık için adım atabilir. Ama o tabi kendi ilkeleriyle de karşı düşüncenin örtüşmesi lazım. Herhalde örtüşmüyorsa, intihar edecek hali yoktur. Bunu bu şekilde görmek lazım.

"Faydaları var, zararları var!"

Koalisyon hükümetinin kurulması benim temennimdir, bu süreç 45 gündür. Bu mümkün olmadığı takdirde, ya mevcut hükümetin azınlık hükümeti olarak devam etmek suretiyle bir erken seçime gitmesidir ki buna bir destek gerekiyor. Parlamentodan güvenoyu alması gerekiyor.

15-08/12/aa_picture_20150812_6040016_high.jpg

Aksi takdirde, çünkü sunulacak olan bir kabine parlamentoda güvenoyu almayabilir. Sonra yeni görevlendirme süreci başlayacaktır. Meclis’in kalkıp bir geçici hükümeti kurma şekli var. burada da parlamentoda temsil edilen siyasi partilerin güçleri oranında, geçici seçim hükümetinde temsil edilmesi gerekiyor. Bunun da çeşitli faydaları var, zararları var.  Koalisyon görüşmelerinin hayırlı şekilde sonuçlanmasını diliyorum. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN