Engellere rağmen Rio'da

Engellere rağmen Rio'da

Belçika'da yaşayan İranlı mülteci Rahaleh Asamani, Rio'da tekvando branşında mücadele edecek. Üstelik en yakınlarının engellemelerine rağmen...

[Karar]

CELAL DEMİRBİLEK

Belçika'da yaşayan İranlı mülteci Rahaleh Asamani Rio Olimpiyat Oyunları'nda tekvandoda mücadele etmeye hazırlanıyor. Belçika vatandaşlığı kazanamayan bir mülteci olduğu için Rio'da Uluslararası Olimpiyat Komitesi bayrağı altında rakipleriyle dövüşecek olan Asamani, olimpiyat vizesini İstanbul'daki elemelerde aldı.

Raheleh Asamani Türkiye'deki zaferinden önce Belçika’da çok ilginç bir olayla karşı karşıya kaldı. İranlı tekvandocu, Türkiye’ye gelmesine bir gün kala pasaportunu koyduğu yerde bulamadı ve bunun üzerine Belçika polisine başvuruda bulundu. Polislerin araştırmaları sonucunda pasaport ağabeylerinin aracında bulundu. Ağabeylerinin, kardeşlerinin elemelere gitmesine engel olmak için pasaportlarını sakladıkları ortaya çıktı.

Bu olaya rağmen İran'da yaşayan anne ve babasından büyük destek aldığını belirten Asamani, Rio'da madalya kazanmak istediğini ifade etti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN