Zeytinyağı fiyatları 100 liraya kadar düşebilir! Yok yılı bitti varlık yılı başladı, alan seviniyor satan isyan ediyor

Zeytinyağı fiyatları 100 liraya kadar düşebilir! Yok yılı bitti varlık yılı başladı, alan seviniyor satan isyan ediyor

Son zamanlarda fiyatı epey artan zeytinyağında fiyatların düşürülmek istendiği konuşuluyor. Fiyatların 100 TL’ye kadar düşürülmek istendiğini belirten Söke Ziraat Odası Başkanı Mustafa Tanyeri gerekçeleriyle birlikte bu durumu ele aldı…

Söke Ziraat Odası Başkanı Mustafa Tanyeri, zeytinyağı fiyatlarının geleceği hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Tanyeri, zeytinyağı fiyatlarının yükselmesinin ardından, sezonda yüksek verim beklenmesine rağmen fiyatların 100 TL'ye kadar düşürülmek istendiğini ifade etti. Ancak, dökme zeytinyağı fiyatlarının ihracat kısıtlamalarına rağmen 300 TL'nin üzerine çıktığını belirtti.

ZEYTİNYAĞI FİYATLARI ÜZERİNDEKİ BASKI

Mustafa Tanyeri, zeytinyağı fiyatlarının üzerindeki baskının yüksek olduğunu ve şu anda stoklarda büyük miktarda zeytinyağı bulunduğunu açıkladı. İhracat yasağının, zeytinyağı üreticilerinin karşılaştığı sorunları daha da derinleştirdiğini belirten Tanyeri, "Pamukta yaşadığımız sıkıntıyı zeytinde de üreticiye yaşatmak istiyorlar. Şu anda zeytinyağında ihracat yasağı devam ediyor. Bu yasağın acil olarak kaldırılması gerekli ve eldeki stok zeytinyağının ihraç edilmesi gerekiyor. Eğer bu zeytinyağı ihraç edilmezse zeytin hasadı yapılamaz" dedi.

SAHTE ZEYTİNYAĞI UYARISI

Tanyeri, zeytinyağı fiyatlarının 300 TL'nin üzerine çıkmasının ardından piyasada sahte zeytinyağı ürünlerinin türediğine dikkat çekti. "150-200 TL'ye sahte zeytinyağı satarak tüketicinin sağlığı ile oynanıyor. Haberlerde sık sık sahte zeytinyağının yakalandığı ile ilgili bilgiler alıyoruz. Üretici desteklenirken, tüketici ayağı da bu işin bir başka boyutu olmalıdır," şeklinde konuştu.

zeytinyagi-fiyatlari-dusebilir-1.jpg

FİYATLAR DÜŞERSE HAYAT YAPILAMAYABİLİR

Eğer zeytinyağı fiyatları sezon boyunca 150-200 TL'ye kadar gerilerse, zeytinlerin ağaçta kalabileceğini belirten Tanyeri, "Özellikle bölgemizde Memecik türü zeytin hasadı yapılmaz. Çünkü hasat edilen zeytin, işçi yevmiyesini karşılamaz. Bugün bir işçinin yevmiyesi 1000 TL'nin altında değil. Zeytin ağacın başında kalır. Özellikle kırsal kesimde nüfus yaşlandı. Yaşlı nüfusun zeytini hasat etmesi mümkün değil. Bir kez daha söylüyoruz. Bir an önce zeytinyağına getirilen ihracat yasağı kaldırılmalıdır," ifadelerini kullandı.

Mustafa Tanyeri'nin açıklamaları, zeytinyağı fiyatlarındaki dalgalanmanın ve ihracat kısıtlamalarının üreticiler ve tüketiciler üzerindeki etkilerini net bir şekilde ortaya koyuyor. Zeytinyağı fiyatlarının, üretim maliyetlerini karşılamaktan uzak olduğu ve bu durumun hem üreticiler hem de tüketiciler için olumsuz sonuçlar doğurabileceği vurgulanıyor. Zeytinyağına yönelik ihracat yasağının kaldırılması, bu sorunun çözülmesine önemli katkı sağlayabilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN