Yeni geldi devler listesine girdi! TOGG'dan büyük başarı: Türkiye'nin en büyük şirket listesinde bakın kaçıncı?

Yeni geldi devler listesine girdi! TOGG'dan büyük başarı: Türkiye'nin en büyük şirket listesinde bakın kaçıncı?

İstanbul Sanayi Odası (İSO), Türkiye’nin en büyük sanayi kuruluşlarını açıkladı. Türkiye’nin ilk yerli elektrikli otomobili TOGG ise listeye girerek büyük bir başarıya imza attı…

İSO’nun açıkladığı İSO 500 listesi kapsamında TOGG’un elde ettiği satışlar 2023 yılında 24,3 milyar TL oldu. Şirket söz konusu satış gelirleriyle 2023 yılında Türkiye’nin en büyük 42’inci şirketi olmayı başardı.

Sektörel olarak incelendiğinde otomotivde en yüksek gelire 238 milyar TL ile Ford Otosan sahip. Ford Otosan’ın ardından 127,5 milyar TL ile Toyota, 107,2 milyar TL ile Oyak Renault, 94,3 milyar TL ile Mercedes-Benz ve 78 milyar TL ile Tofas geliyor.

İLK YILINDA BÜYÜK BAŞARIYA ULAŞTI

Rakamlara bakıldığı zaman TOGG’un, listedeki ilk yılı olmasına rağmen Ford Otosan’ın 10/1’i, Tofaş’ın da 3/1’i kadar gelir kaydetmesi dikkat çekti.

togg-devler-listesinde-1.jpg

TOGG, 2022 Ekim ayında üretimine başlarken, ilk satışları 2023 Mart’ta yapılmıştı. Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği’nin verilerine göre 2023’te 19.583 adet TOOG satışı yapıldı. Aynı dönem içinde Ford Otosan’ın yerli üretimden satışları 70.515 oldu. Toyota’nın yerli satışları 33.051 olarak kaydedilirken, Tofaş’ın da Fiat markasıyla satışları 176.529 olarak kaydedildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN