Yatırımını dolara yapanlar dikkat! Yabancı banka açıkladı: Dolar yıl sonu o rakama kadar yükselecek

Yatırımını dolara yapanlar dikkat! Yabancı banka açıkladı: Dolar yıl sonu o rakama kadar yükselecek

Yatırımcılar dolardaki son gelişmeleri takip ederken güncel fiyatları da merak ediyor. Yatay seyirde ilerleyen doların ne zaman yükseleceği büyük bir merak konusu olurken, HSBC bankasından merak edilen o sorunun yanıtı geldi…

33 lirayı gören dolar tekrardan 32 liraya geriledi. Bu durum yatırımcıyı tedirgin ederken, doların tekrardan yükselişe geçeceği tarih de merak edilmeye başlandı. Dolar dün 32,7270 liradan satılırken avro ise 35,4850 liradan satıştaydı.

YENİ GÜNE YÜKSELİŞLE BAŞLADI

Serbest piyasalarda 32,7300 liraya alınan dolar, 32,7320 liradan satışta. 35,4430 liradan alınan euronun satış fiyatı da 35,4450 lira. Sterlin ise 41,8661 liradan alınırken satış fiyatı da 41,9547 oldu.

Kapalıçarşı’da ise kısa bir süre 33 lirayı test eden dolar 32,68 TL, Euro 35,37 TL, İngiliz Sterlini 41,81 TL, İsviçre Frangı 36,27 TL satış fiyatıyla yeni günü karşıladı.

dolar-4.jpg

DOLAR NE ZAMAN YÜKSELİŞE GEÇECEK?

Herkesin merak ettiği soru HSBC tarafından yayımlanan yeni raporla cevap buldu. Bu rapora göre, ekonomi yönetiminin önümüzdeki aylarda doların yükselmesine izin vereceği, dış ticaret açığını azaltmak için dolardaki baskının hafifletileceği belirtiliyor.

Yabancı kuruluşların tahminleri ise doların yıl sonu yalnızca 5 TL artış yaşayarak 37 TL olacağı yönünde.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN