Yasak kalktı bolluk göründü ama fiyatlar düşmedi! İstavrit 350, palamut 200…

Yasak kalktı bolluk göründü ama fiyatlar düşmedi! İstavrit 350, palamut 200…

Av yasağını sona ermesi ile birlikte denize açılan tekneler sezonu bollukla açtı. Yeni Sezonun ilk gününde Karaköy Balık Pazarı’nda yaşanan hareketlilik balık tezgahlarını da şenlendirdi. Tezgahlar ürün ne doldu taştı ama fiyatlar beklentileri de aştı. İstavritin kilogram fiyatı 350 TL'den satılırken palamudun 200 TL'den satıldığı görüldü.

15 Nisan tarihinde başlayan balık avı yasağının sonlanması ile birlikte balıkçılar da ağlarını denize bıraktı. Yeni sezonda balık tezgahlarında hareketli dakikalar yaşanırken Karaköy Balık Pazarı tezgahları da yeni ürünlerle doldu taştı.

BU SEZON PALAMUT BOLLUĞU YAŞANACAK

Herkesin bol bol balık yiyeceği bir yıl olacağını belirten Balıkçı Samet Varyemez, çarşıda bolluk ve müşteri akını olduğunu söyledi. Geçtiğimiz Zeynep palamudun olmadığını ifade eden Varyemez, vatandaşın palamudu özlediğini belirtti. Palamut bolluğu Yaşanacak bir yıla giriş yapıldığını ifade eden Varyemez, çinekop ve lüferin de bol olacağına aktardı.

Balıkçı tezgahı tablo gibi - Kocaeli Son Dakika

HERKES BALIĞA DOYACAK

Bu yıl herkesin balığa doyacağını dile getiren Samet Varyemez, palamudun kilogram fiyatının 200 TL’den 150 TL'ye kadar gerilediğini aktardı. Balıkların bol olması durumunda fiyatlarını düşeceğini işaret eden Varyemez, Bundan sonraki süreçte hem balıkların büyüyeceğini hem de fiyatların düşeceğini söyledi. Hamsinin henüz tezgahta yer almadığını dile getiren Varyemez, palamudu 150 litre 200 TL'den sattıklarını Norveç'i ise 500 TL'ye sattıklarını aktardı.

Balık sezonu açıldı: İstanbul'da balıklar tezgahlardaki yerini aldı - Genç Gazete

Samet Varyemez, “Norveç'i 500 liraya, mezgidi 400 liraya, levreği 130 liraya, somonu 200 liraya ve orta boy levreği 200-250 liraya satıyoruz. Fiyatlar düştü. Geçen seneye göre fiyatlar düştü. İnşallah bu sene balık bol olacak. Geçen sene hamsi boldu palamut yoktu bu sene de palamut var onun peşine de hamsi olur inşallah” sözlerini dile getirdi.

TEZGAHLARDA PALAMUT EKSİK OLMUYOR

Bu yıl balık pazarında %90 palamut satışı yapıldığını aktaran Balıkçı Savaş Düzenli, geçen yıl palamuda duyulan özlemin bu yıl karşılanacağını vurguladı. Palamudun bu yıl tezgahta ve denizde bol olduğunu dile getiren Düzenli, %90 palamut satışı yapıldığını aktardı. Hamsi ve istavritin şu anda az olduğunu belirten Düzenli, palamudun fiyatının ilerleyen günlerde 150 hatta 100 TL'ye kadar gerileyeceği sinyalini verdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN