Yarım litrelik su 10 TL'ye çıktı, İstanbullular isyan etti

Yarım litrelik su 10 TL'ye çıktı, İstanbullular isyan etti

Yaz aylarının gelmesiyle artan su talebi, İstanbul'da 0.5 litrelik pet şişe suyun fiyatının 10 TL'ye çıkmasına neden oldu. Bazı marketler 10 TL'nin altındaki su markalarını raflardan kaldırırken bazılarının ise ucuz suları raflara koyduğu ve dolaplara yerleştirmediği dikkat çekti. Su fiyatlarına tepki gösteren vatandaşlar susayınca mecburen satın aldıklarını belirterek, "Gün içerisinde suya 30 TL veriyorum" dedi.

İstanbul'da yaz aylarının gelmesi ve sıcaklıkların artmasıyla birlikte suya olan talep de önemli ölçüde arttı. Ancak bu talep artışı, su fiyatlarında ciddi bir yükselişi de beraberinde getirdi. İstanbul genelinde 0.5 litrelik pet şişe suyun fiyatı 10 TL’ye kadar çıktı.

Marketler, akaryakıt istasyonları, büfeler ve simit tezgahlarında 0.5 litrelik pet şişe suyun en ucuz fiyatı 10 TL'yi bulurken, trafikteki sokak satıcıları ise suyu15 ila 20 TL arasında satıyor.

9599650.jpg

MARKETLERDE UCUZ SU KALMADI

İstanbul’daki bazı zincir marketler 10 TL’nin altındaki su markalarını raflarda bulundurmazken bazı marketler ise ucuz su markalarını raflara koyarak dolaplara yerleştirmediği dikkat çekti Bu durum, su fiyatlarındaki artışa ve özellikle yaz aylarında artan su tüketimi nedeniyle vatandaşların tepkisine yol açtı.

Vatandaşların bazıları artık gıdadaki fiyat artışlarına alıştıklarını ifade ederken bazıları ise Türkiye’de gıda enflasyonunun açıklanamayacak derecede olduğunu belirtti.

9599651.jpg

'GÜN İÇİNDE SUYA 30 TL VERİYORUM'

Su fiyatlarındaki artış, halk arasında çeşitli tepkilere neden oldu. Üniversite öğrencisi Kaan Çubuk, gün içinde suya 30 TL harcadığını belirterek, "Artık 20 TL de olsa benim için fark etmiyor. Susayınca mecbur almak zorundayız. Havanın sıcak olması da etkiliyor. Gün içerisinde suya 30 TL veriyorum" dedi.

Mustafa Uçak, su fiyatlarının eskiden 1-2 TL olduğunu hatırlatarak, "Normalde evde içiyoruz suyu. Hava sıcak olunca dışarıdan mecbur su alıyorum" diye konuştu.

9599652.jpg

'DIŞARIDA OLUNCA MECBUR ALIYORUZ'

Kaan Özdemir, enflasyonun su fiyatlarına olan etkisini vurgulayarak, "Enflasyonu en çok etkileyen sektörlerden biri gıda sektörü. O yüzden bu içtiğimiz suya da yansıdı. Yarım litrelik pet şişe suyu 10 TL’ye aldım. Dışarda olunca mecbur alıyoruz" ifadelerini kullandı.

9599655.jpg

'DEVLERİN BUNU ARAŞTIRMASI LAZIM'

Rıza Mamak ise su fiyatlarına tepki göstererek, "Suyu 10 TL’ye aldım. Normalde 4-5 TL arasında olması lazım. Devletin bunu araştırması lazım. Bu zamları ben benzine, mazota gelen zamlara bağlıyorum. Mecbur kalıyoruz içiyoruz. Günde 4-5 tane su içiyorum" şeklinde konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN