Ve beklenen tarih 4 Kasım! Sıfır otomobil alacaklara müjde: O tarihi bekleyin pişman olmayacaksınız

Ve beklenen tarih 4 Kasım! Sıfır otomobil alacaklara müjde: O tarihi bekleyin pişman olmayacaksınız

Sıfır otomobil sahibi olmak isteyenlere müjdeli haber tarihle beraber verildi. Otomobil piyasasında beklenen tarih 4 Kasım olarak açıklandı. O tarihe kadar bekleyenler pişmanlık duymayacak. İşte tüm detaylar...

BURAK ÖZTOPRAK

Türkiye otomobil piyasasında kartlar yeniden dağıtılıyor. Sıfır otomobil almayı düşünenler 4 Kasım tarihine kadar beklesin. O tarihten sonra bekleyenlerin yüzünü güldürecek hamle gelecek. İşte beklenen hamle...

TÜRKİYE PAZARINA GİRECEK

Çinli otomobil devi BYD, 4 Kasım’da İstanbul’da yapacağı basın toplantısıyla Türkiye pazarına güçlü bir giriş yapmaya hazırlanıyor. Şirketin bu toplantıda tanıtacağı modeller ve fiyatlar şimdiden büyük bir merak konusu. BYD’nin teşvik belgesini aldığı ya da çok yakında alacağı söylentileri, bu hamleyi daha da anlamlı kılıyor.

HANGİ MODELLER GELİYOR?

byd-turkiye-fabrika-yatirimi-manisa.webp

BYD'nin Türkiye pazarına hangi modellerle gireceği netleşmemiş olsa da tahminler güçlü. İlk olarak D-SUV segmentinde yer alan "Seal U" modelinin hem tamamen elektrikli hem de şarj edilebilir hibrit versiyonlarıyla tanıtılması bekleniyor. E Sedan sınıfında yer alan elektrikli "Han" ve C Hatchback segmentindeki elektrikli "Dolphin" de ilk etapta sunulabilecek modeller arasında. Ayrıca, "Seal" modelinin sedan versiyonunun da Türkiye pazarında etkili olabileceği düşünülüyor.

Daha ileriye bakacak olursak, 2025 gibi 7 koltuklu elektrikli lüks SUV modeli "Tang"ın da Türkiye’ye gelmesi bekleniyor. Bu modellerin, Türkiye'deki elektrikli araç pazarına yeni bir soluk getireceği kesin.

TÜRKİYE’DE 1 MİLYAR DOLARLIK YATIRIM!

dad98fda-f7fqi4umpq47uasvh2pog9.jpeg

BYD, geçtiğimiz haftalarda 1 milyar dolarlık yatırım planını açıklamış ve Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) raporunu almıştı. Teşvik belgesiyle birlikte, BYD'nin gümrük vergilerinden ve bazı zorunluluklardan (20 servis) muaf olması bekleniyor. Bu, markanın Türkiye’de rekabetçi fiyatlarla satış yapmasının önünü açıyor.

EN ÇOK MERAK EDİLEN: BYD DOLPHİN SUDAN UCUZA SATILACAK

section02.jpg

BYD'nin dikkat çeken modellerinden biri olan "Dolphin," Çin’de yaklaşık 13 bin dolardan (yaklaşık 600 bin TL) başlayan fiyatlarla satılıyor. Türkiye’de %10 ÖTV ve gümrük vergisinden muafiyet sayesinde, aracın 700 bin ila 800 bin lira arasında bir fiyatla satışa çıkması bekleniyor. Lüks donanım özellikleriyle öne çıkan Dolphin, Türkiye'de en ucuz otomobillerin bile 1 milyon liradan başladığı düşünüldüğünde, yüksek satış rakamlarına ulaşacak gibi görünüyor.

PAZAR DİNAMİKLERİ DEĞİŞİYOR

byd-manisa-fabrikasi-ne-zaman-kurulacak-4684.jpg

BYD’nin bu hamlesi, Türkiye otomobil pazarında dengeleri değiştirebilir. Elektrikli ve hibrit modellerde geniş bir ürün yelpazesi sunacak olan şirket, rekabeti artırırken, uygun fiyat politikası ve teknolojik yeniliklerle de tüketicinin dikkatini çekecek. BYD'nin, 4 Kasım'da düzenleyeceği toplantı ile nasıl bir yol haritası çizeceği merakla bekleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN