Ucuza almak için son günler... Çinli otomobillere zam yolda: Chery, BYD, MG Temmuz kampanyası

Ucuza almak için son günler... Çinli otomobillere zam yolda: Chery, BYD, MG Temmuz kampanyası

Ucuza otomobil sahibi olmak isteyenler için son günler! Çinli otomobillere zam yoldu: Chery, BYD, MG' Temmuz ayı kampanyasıyla birlikte güncel fiyatlar...

Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği'nin verilerine göre, 2024 yılının ilk yarısında otomobil ve hafif ticari araç satışları geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 3,7 artış göstererek 577 bin 981 adede ulaştı. Bu dönemde en çok araç satan marka Renault oldu.

RENAULT LİDER, FIAT DÜŞÜŞTE

Fiat Egea fiyat listesi: Mart 2021 güncel Egea fiyatları

Renault, Ocak-Haziran 2024 döneminde 56 bin 960 araç satarak liderliğini sürdürdü ve satışlarını yüzde 9,74 oranında artırdı. Fiat ise Egea modeli ile en çok tercih edilen markalardan biri olmasına rağmen, geçen yıla göre yüzde 37,95’lik bir düşüş yaşayarak 43 bin 531 araç sattı. Fiat, 2023'ün ilk altı ayında 70 bin 160 araç satmıştı.

CHERY, MG VE BYD’NİN SATIŞ RAKAMLARI

Chery Tiggo 8 Pro'nun 'Aşırı Soğuk' Testlerindeki Performansı: Buzların Efendisi! - Tamindir

Çinli markalar Chery, MG ve BYD de pazarda önemli bir yer edindi. Chery, Tiggo 7 Pro, Tiggo 8 Pro ve Omoda 5 modelleri ile ilk altı ayda 34 bin 501 araç satarak, geçen yılın aynı dönemine göre satışlarını 2,5 kat artırdı. Chery Tiggo 8 Pro, 14 bin 492 adet ile tüm modeller arasında beşinci sırada yer aldı. MG ise altı ayda 11 bin 74 araç satarken, BYD'nin satışı 1.426 adet oldu.

CHERY, MG VE BYD’NİN TEMMUZ 2024 KAMPANYALARI

BYD Türkiye pazarına adım attı - Araba Haberleri

Chery, MG ve BYD, yüksek donanımlı modellerini uygun fiyatlarla sunarak dikkat çekti. Chery Omoda 5 modeli, 1 milyon 251 bin liradan indirimli fiyata satılırken, 225 bin lirası için sıfır faizli kredi imkanı sağlandı. Chery Tiggo 7 Pro için de aynı miktarda faizsiz kredi verildi. Tiggo 8 Pro ise 1 milyon 491 bin liradan satışa sunulurken, 250 bin lira faizsiz kredi imkanı tanındı.

BYD ATTO 3 modeli, 1 milyon 640 bin liradan satışa sunulurken, 300 bin liraya kadar 12 ay vadeli sıfır faizli kredi kampanyası düzenlendi. MG markası ise en uygun fiyatlı modeli MG ZS'yi 1 milyon 149 bin liraya kadar indirerek, 200 bin liraya kadar faizsiz kredi sağladı.

ÇİNLİ MARKALARIN KAMPANYALARINDA SON GÜNLER

Chery to launch Tiggo 7 Pro in South Africa – Chery Kimberley

Çin'den ithal edilen benzinli araçlara yüzde 40 ek vergi getirilmesi kararı sonrasında, Çinli otomobil üreticileri kampanyalarını 7 Temmuz'a kadar sürdürdü. 8 Temmuz'dan itibaren Türkiye'ye giriş yapacak araçlara uygulanacak bu vergi, fiyat artışlarına neden olacak.

Chery'nin web sitesinde kampanya bölümünde, indirim ve faizsiz kredi fırsatlarının 6 Temmuz’a kadar geçerli olduğu belirtildi. BYD de internet sitesinde faizsiz kredi kampanyasının son tarihini 7 Temmuz olarak duyurdu. MG ise 8 Temmuz itibarıyla geçerli olacak yeni fiyatlarını açıkladı ve yeni listede araç fiyatlarına 200 bin lira zam yapıldığı görüldü.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN