Ucuz kredi için Prof. Dr. Hakan Kara'dan öneriler: Çare düşük enflasyon

Ucuz kredi için Prof. Dr. Hakan Kara'dan öneriler: Çare düşük enflasyon

Türkiye'deki yüksek kredi faizleri, vatandaşları ve yatırımcıları zorluyor. Eski Merkez Bankası Başekonomisti Prof. Dr. Hakan Kara, düşük faizli krediye ulaşmanın yolunu açıkladı: "Düşük enflasyon şart."

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) faizleri yüzde 50 seviyesinde sabit tutması, kredi piyasalarında yüksek faiz oranlarının devam etmesine neden oluyor.

İhtiyaç, konut ve taşıt kredilerinde faiz oranları, vatandaşların bütçesini zorlamaya devam ediyor. Özellikle konut kredilerinde 2 milyon TL için ödenmesi gereken toplam faiz 5 milyon 524 bin TL'yi bulabiliyor.

'DÜŞÜK ENFLASYON İLE MÜMKÜN'

Prof. Dr. Hakan Kara, TL kredilerdeki yüksek faiz oranlarının ancak düşük enflasyon ile düzelebileceğini vurguluyor.

Bilkent Üniversitesi Ekonomi Bölümü'nde görevli olan Kara, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, "TL krediye uygun koşullarda erişmek istiyorsak, bunun ancak düşük enflasyon ortamında mümkün olacağını hatırlamak gerekiyor" dedi.

EKONOMİK İSTİKRAR VE KREDİ FAİZLERİ

Düşük enflasyonun sağlanması, kredi faizlerinin düşürülmesi ve ekonomik istikrarın sağlanması için kritik bir önem taşıyor. TCMB'nin faiz politikaları ve enflasyonla mücadeledeki başarısı, kredi maliyetlerini doğrudan etkileyerek vatandaşın alım gücünü belirleyecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN