Ücretli çalışan sayısı 16 milyona dayandı

Ücretli çalışan sayısı 16 milyona dayandı

TÜİK'in yayımladığı son verilere göre ücretli çalışan sayısı ağustos ayında yıllık yüzde 2,6 artarak 15 milyon 883 bin 831 kişi oldu. Geçen yılın aynı ayında 15 milyon 484 bin 782 ücretli çalışan vardı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ağustos ayı ücretli çalışan istatistiklerini yayımladı. Verilere göre sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında ücretli çalışan sayısı, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 2,6 arttı. Ücretli çalışan sayısı bir önceki yılın aynı ayında 15 milyon 484 bin 782 kişi iken, ağustos ayında 15 milyon 883 bin 831 kişi oldu.

Sektör bazında incelendiğinde sanayideki ücretli çalışan sayısı yüzde 0,8 azalırken, inşaat sektöründe yüzde 6,9 arttı ve ticaret-hizmet sektöründe yüzde 3,7 arttı.

GEÇEM AYA GÖRE DEĞİŞİM OLMADI

Sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında ücretli çalışan sayısı bir önceki ayla aynı kaldı. Sektörel bazda aylık olarak sanayi sektöründe yüzde 0,4 azaldı, inşaat sektöründe yüzde 0,4 arttı ve ticaret-hizmet sektöründe yüzde 0,1 arttı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN