Uçarı kaçarı yok rekor geliyor! Öyle 50 lira 60 lira da olmayacak: Selçuk Geçer tarih verdi

Uçarı kaçarı yok rekor geliyor! Öyle 50 lira 60 lira da olmayacak: Selçuk Geçer tarih verdi

Ünlü ekonomist tarih vererek yatırımcılara önemli bir uyarıda bulundu. Katıldığı bir televizyon programında açıklamalar yapan uzman isim, “döviz kırılması yaşanacak” dedi ve tahminlerini paylaştı. İşte konuya ilişkin detaylar…

Ekonomist Selçuk Geçer, katıldığı televizyon programında dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Geçer, döviz kurlarında yaşanacak büyük değişimlerin şirketleri büyük bir tehlikeye sürükleyeceğini öne sürdü. Geçer’in öngörülerine göre, dövizdeki ani artışlar ve kur kırılması şirketlerin finansal yapısını çökertme potansiyeline sahip.

yeni-proje-14.jpg

"DÖVİZ KIRILMASI AN MESELESİ"

Selçuk Geçer, döviz kurundaki olası kırılmanın şirketleri patlatacak noktaya getireceğini iddia etti. Geçer, dövizdeki mevcut belirsizliğin ve kur dalgalanmalarının şirketlerin finansal açıdan dayanılmaz bir hale geleceğini söyledi. “Dövizin uçarı kaçarı yok. Şu anda şirketlerin döviz açıkları inanılmaz noktaya gelmiş durumda. Bu saatten sonra olacak döviz kırılması şirketleri patlatacak” şeklinde konuştu.

"ŞİRKETLER BATACAK, YABANCILAR BEDAVAYA TOPLAYACAK"

Geçer, döviz kurlarındaki dalgalanmanın Türkiye’deki şirketleri iflas noktasına getireceğini ve yabancı yatırımcıların bu durumu fırsat olarak göreceğini belirtti. “Şirketler batsın diye yapılıyor, bedavaya Türkiye'nin şirketlerini patır patır toplayacaklar” diyen Geçer, döviz açığının hiçbir şirket tarafından kaldırılmasının mümkün olmadığını vurguladı.

yeni-proje-15.jpg

"KREDİ NOTU YÜKSELMESİ RASTLANTI DEĞİL"

Geçer, Türkiye'nin kredi notunu yükselten yabancı kuruluşlara da dikkat çekti. Bu hamlenin, döviz yükselmesinin önüne geçmek için yapıldığını öne sürdü. Geçer, bu hareketlerin ülkenin ekonomik dengesini sarsacağını ve finans sektöründen BOTAŞ’a kadar her şeyi bedavaya toplama hedefinde olduğunu iddia etti.

EKONOMİYİ KİM YÖNETİYOR?

Selçuk Geçer, Türkiye'nin ekonomisini yönetenlerin Cumhurbaşkanı Erdoğan veya Bakan Şimşek olmadığını öne sürdü. Geçer, ekonominin arkasındaki güçlerin kimler olduğunu açıklamayarak, bu durumun arka planındaki gerçekleri merak uyandırıcı bir şekilde sundu.

yeni-proje-16.jpg

Bir komplo örneği veren Geçer, “Esas mevzumuz şu: 2001 ile bugün şablon gibi oturuyor. Bu süreci Mehmet Şimşek yönetiyor diyen adamın alnını karışlarım. Bu süreci Erdoğan yönetiyor diyen adamın da alnını karışlarım. Bu süreci bu dövizi burada tutanlar yönetiyor. Ve bu dövizi burada tutunlar sadece dövizden para kazanmak için yapmıyorlar bu işi. Bunu yapmalarının temel sebebi Türkiye’de arta kalan diğer şirketlerin de ele geçirilmesi 2001’e olduğu gibi. Bu komplo teorisi falan değildir. Şirketler batsın diye yapılıyor. Bedavaya Türkiye’nin şirketlerini patır patır toplayacaklar. Dövizi tutan da kırılmasını sağlayan da Türkiye Cumhuriyeti değil. Bunu yapanlar yabancı bankalar” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN