Türkiye'ye milyonlarca dolarlık döviz getiren şirket iflası bayrağını çekti! Onlarca çalışan işsiz kaldı

Türkiye'ye milyonlarca dolarlık döviz getiren şirket iflası bayrağını çekti! Onlarca çalışan işsiz kaldı

İflas haberleri gelmeye devam ediyor! Türkiye'ye milyonlarca dolar döviz getirisi bulunan şirket iflas bayrağını çekti! Onlarca çalışan işsiz kaldı...

Burdur'un Bucak ilçesinde faaliyet gösteren ve 12 yıllık geçmişe sahip olan Retromar Madencilik Nakliyat Sanayi ve Ticaret Ltd. Şirketi, yaşadığı mali sıkıntılardan kurtulamayarak iflasını ilan etti. Mermer ve traverten gibi doğal taşların ihracatında önemli bir paya sahip olan şirketin iflası, sektörde büyük yankı uyandırdı.

Her yıl Türkiye'den dünyanın farklı bölgelerine milyonlarca dolarlık taş ihraç eden bu köklü firma, ülke ekonomisine sağladığı katkılarla dikkat çekiyordu. Ancak ekonomik darboğazın üstesinden gelemeyen şirketin kapanması, 40 çalışanının işsiz kalmasına neden oldu. Bucak Organize Sanayi Bölgesi'nde 8.500 metrekarelik alanda faaliyet gösteren firma, mermer ve taşların kesim, şekillendirme ve işlenmesi işlerini yürütüyordu. Üretilen malzemeler arasında kurna, lavabo, karo, kaldırım taşı, yapı taşı, mezar taşı, levha ve tabaka gibi ürünler bulunuyordu.

Retromar Madencilik’in iflas ilanı Bucak İcra Dairesi Müdürlüğü tarafından duyurulurken, firmanın iflas haberi bölgedeki madencilik ve inşaat sektöründe şok etkisi yarattı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN