Türkiye'nin ilk kurulan dondurma fabrikasıydı! Adını duymayan yok: Piyasadan elini eteğini çekti!

Türkiye'nin ilk kurulan dondurma fabrikasıydı! Adını duymayan yok: Piyasadan elini eteğini çekti!

Türkiye'nin ilk kurulan dondurma fabrikasına ne oldu? Adını duymayan yoktu: Piyasadan elini eteğini çekti! Bir gitti, pir gitti...

Türkiye'de üretim yapan binlerce firma olmasına rağmen, uluslararası alanda tanınan Türk markalarının sayısı oldukça sınırlıdır. Fabrika sayısındaki artışa rağmen, kendi markalarını oluşturma ve bu markaları dünya çapında tanıtma konusunda ülkemiz hala bazı zorluklarla karşı karşıya kalmaktadır. Ancak, tüm bu engellere rağmen, dünya çapında tanınan birkaç Türk markası vardır.

TÜRKİYE'NİN İLK ENTEGRE DONDURMA FABRİKASI: PANDA

panda-tpe-ye-actigi-marka-davasini-kaybetti-3514755_8017_amp - Sanayi Gazetesi

Gıda sektöründe önemli bir yere sahip olan Panda, Türkiye'nin ilk entegre dondurma fabrikasını kurmuş bir markadır. Son yıllarda adı pek duyulmasa da, bu markanın iflas ettiği düşüncesi yanlıştır.

1984 yılında kurulan Panda, 2010 yılına kadar Türkiye'nin popüler dondurma markalarından biri olarak bilinmekteydi. İlk entegre dondurma fabrikasını kurarak ve etkileyici reklam kampanyalarıyla dikkat çeken marka, bir anda piyasadan çekildi.

PANDA NEDEN PİYASADAN ÇEKİLDİ?

Panda’nın pazar payının azalmasının başlıca nedeni, rakip firmaların agresif pazarlama stratejileridir. Özellikle Unilever’in Algida markası, ücretsiz dolaplar ve çeşitli promosyonlarla marketlerde yaygınlaşarak Panda’nın rekabet gücünü zayıflattı. Bu stratejiler, Panda’nın marketlerden yavaşça çekilmesine neden oldu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN