Türkiye'de yabancıların en çok konut aldığı iller belli oldu: Geçen yılın 2 katını geçti

Türkiye'de yabancıların en çok konut aldığı iller belli oldu: Geçen yılın 2 katını geçti

Türkiye'ye yabancı yatırımın önemli bir ayağını oluşturan gayrimenkul alımları, özellikle vatandaşlık yoluyla yapılan yatırımlarla dikkat çekiyor. EVA Gayrimenkul Değerleme'nin araştırmasına göre, 2024 yılının ilk yarısında yabancıların Türkiye'de satın aldığı konutların neredeyse yarısı vatandaşlık amacıyla yapıldı. Bu durum, Türkiye'nin yabancı yatırımcılar için cazip bir merkez olduğunu bir kez daha ortaya koydu. İlk sırada İstanbul var...

EVA Gayrimenkul Değerleme, 2024 yılının konut satış rakamları üzerinde yaptığı araştırma 2024 yılının ilk 6 ayında Türkiye’deki yabancı yatırımının yüzde 43,6’sı vatandaşlık hakkı için olduğunu ortaya koyarken, vatandaşlık için konut alan yabancıların en çok tercih ettikleri iller ve ilçeler de belli oldu. Geçen yılın aynı döneminde bu oran yüzde 18,6’ydı.

Araştırmaya göre, yabancıların vatandaşlık için en çok tercih ettiği il, tartışmasız olarak İstanbul oldu. İstanbul'u Antalya, Mersin, Yalova ve Ankara gibi şehirler takip etti. İstanbul'da yapılan konut alımlarının büyük bir kısmı, vatandaşlık başvurusu için gerçekleştirildi. emlakkulisi'nin haberine göre, özellikle Esenyurt, Beylikdüzü ve Başakşehir gibi ilçeler, yabancı yatırımcıların ilgi odağı haline geldi.

ÜLKE BAZINDA İRAN ÖNDE

Yabancı yatırımcılar arasında vatandaşlık için en çok konut alan ülke ise İran oldu. İran'ı Rusya, Çin, Irak ve Afganistan takip etti. Bu durum, coğrafi yakınlık, kültürel bağlar ve ekonomik koşullar gibi faktörlerin yabancı yatırımcıların kararlarını etkilediğini gösteriyor.

NEDEN TÜRKİYE TERCİH EDİLİYOR?

Türkiye'nin yabancı yatırımcılar için cazip olmasının birçok nedeni bulunuyor. Bunlar arasında; statejik konum, ekonomik durum, gayrimenkul sektöründeki gelişmeler ve vatandaşlık yoluyla yatırım imkanı geliyor.

FİYATLAR ARTTI

Özellikle İstanbul gibi büyük şehirler, yabancı yatırımcılar için cazip bir merkez olmaya devam ediyor. Ancak, uzmanlara göre, bu durumun beraberinde bazı sorunları da getiriyor. Düzensiz göç nedeniyle artan nüfus ve gayrimenkul alımı karşılığı vatandaşlık verilmesi gayrimenkul fiyatları ve kira bedellerinin artmasına yol açtı

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN