Selçuk Geçer'den korkutan 2025 uyarısı: Dolar o bandı kıracak!

Selçuk Geçer'den korkutan 2025 uyarısı: Dolar o bandı kıracak!

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer'den korkutan 2025 yılı uyarısı! Dolar bu kez o bandı kıracak! İşte Selçuk Geçer'in üstüne basa basa dikkat çektiği uyarı...

Türkiye'nin önde gelen ekonomistlerinden Selçuk Geçer, dolara dair yaptığı çarpıcı açıklamalarla dikkat çekmeye devam ediyor. Geçer, doları baskı altında tutma stratejilerinin ekonomik sorunları derinleştirdiğini belirterek, 2025 yılı için doları/TL kurunun ne seviyeye yükselebileceğine dair öngörülerde bulundu.

DOLAR 33 TL CİVARINDA SEYREDİYOR

Dolar fiyatlarında son durum

Son günlerde doları 33 TL civarında tutma çabalarının sürdüğü ve bu durumun döviz açığına neden olduğu iddialarıyla gündeme gelen Selçuk Geçer, bu baskının uzun vadede kriz yaratacağına dikkat çekiyor. Geçer, hükümetin doları baskı altına alarak ekonomik dengeleri bozduğunu ve şirketlerin bu baskı altında ayakta kalmasının zor olduğunu savundu. Ekonomist, döviz açığının artmasıyla birlikte büyük bir ekonomik kırılmanın kaçınılmaz olduğunu ifade etti.

Selçuk Geçer, döviz kurunun sabit kalmasının nedeninin Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası değil, yabancı bankalar olduğunu öne sürdü. Geçer, yabancı bankaların döviz kurunu kontrol altında tutma stratejisinin, Türkiye’deki şirketleri düşük maliyetlerle satın almayı hedefleyen planlı bir hamle olduğunu belirtti. Geçer, bu durumun ekonomik dengeleme açısından planlı bir hareket olduğunu vurguladı.

2025'TE DOLAR/TL KURUNUN BEKLENEN SEVİYESİ

Zengin olmak isteyen parasını buna yatırsın! Piyasa kahini Selçuk Geçer tüyo verdi: Sıçrama yapacak

Geçer, doları/TL kurunun mevcutta 33 TL seviyelerinde seyrettiğine dikkat çekerek, 2025 yılı için tahminlerini paylaştı. Şu anda 50-60 TL bandında işlem gören doların, gelecek yıl 70-80 TL seviyelerine ulaşmasının beklendiğini ifade etti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN