Türkiye'de bu işi yapanlar kepenk indirecek! Eylül ayında hazır olun: Pandemi değil faiz krizi vuracak

Türkiye'de bu işi yapanlar kepenk indirecek! Eylül ayında hazır olun: Pandemi değil faiz krizi vuracak

Ekonomik sorunlar yaşayan bu esnaflar kepenk indirmeye başlayacak. Bu kez pandemi değil faiz krizi başlıyor. Eylül ayına kadar hazırlığınızı yapın uyarısı geldi. İşte tüm detaylar...

grup-sirketlerimizden-doganlar-mobilya-grubunun-ekonomi-basininin-katilimiyla-gerceklestirdigi-toplanti-doganlar-mobilya-grubu-yonetim-kurulu-baskani-sayin-ismail-dogan-ve-ceosu-sayin-mustafa-k.jpg

Yılın ilk çeyreğine dair veriler paylaşıldı. Doğanlar Mobilya Grubu tarafından düzenlenen finansal ve faaliyet sonuçlarıyla mobilyacıların dikkatini çekti. Rapora göre, eylül ayına kadar faiz oranlarında düşüş görülmezse mobilyacılar çok zorlanacak. İşte tüm detaylar...

YILIK İLK ÇEYREĞİNE DAİR VERİLER GELDİ

Doğanlar Mobilya'nın düzenlediği basın toplantısında, yeni yılın ilk çeyreğine dair finansal ve faaliyet sonuçları paylaşıldı. Toplamda 753 aktif şubesi bulunan bu şirketin, 6 farklı markasıyla 640 tanesi yurt içi ve 113 tanesi yurt dışı olmak üzere yılın ilk çeyreğinde 2,1 milyar TL konsolide satış geliri aldığını duyurdu.

doganlar-mobilya-grubu-yatirimlarina-hiz-kesmeden-devam-ediyor-1024x576.jpg

YENİ PROJELER ÜRETİLMEYE DEVAM EDİLECEK

Hasılat verilerine göre yüzde 12'lik bir yükseliş yakalayan Doğanlar Mobilya Grubu, İstanbul Sanayi Odası Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu listesinde 58'inci sırada yer alıyor. Paylaşılan verilere dair CEO Mustafa Karamemiş'ten açıklamalar geldi. Ar-Ge yatırımlarının devam edeceğini söyleyerek, Biga ve Düzce'deki tesislerini işaret etti.

Yeni projeler üretilmeye devam edeceğini söyleyen Karamemiş, 2024'ün ilk üç ayında 26 milyon TL'nin üzerinde bir yatırımı Ar-Ge faaliyetlerinde kullandıklarını söyleyerek, bu yıl için konsolide satış gelirinin 11 - 11,5 milyar TL ve konsolide FAVÖK marjında yüzde 14 - 15 seviyelerine çıkarma hedefini duyurdu.

FAİZ DÜŞMEZSE SÜREÇ ZOR GEÇECEK

Ekonomide zor şartlara rağmen sonuçlardan memnun ettiği açıklandı. Enflasyon ve faiz oranlarındaki artışın perakende tarafını zorladığını söyleyen Karamemiş, "“ilk çeyrek sonuçlarına göre bu süreci de çok iyi yönettik. Yatırım yapmak gerçekten çok zor. Her çeyrek bazında planlamaları yapıp, satış performansımızı, perakende performansımızı, kampanya içeriklerimizi planlayarak gidiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Eylül ayında faiz geri dönüşü başlaması halinde hareketlenme olabileceği belirtilirken, düşme yaşanmaması halinde mobilya sektörünü zor bir süreç etkileyecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN