Türkiye'de bir tane Londra'da 6 tane araba alınıyor! Oraya yaşayan Türk paylaştı: 6 kat pahalıya satılıyor

Otomobil fiyatlarındaki pahalılığı gözler önüne seren paylaşım geldi. Türkiye'de bir tane alınırken Londra'da 6 tane alınması dikkat çekti. Londra'da yaşayan Türk, fiyat farkını duyurdu. İşte tüm detaylar...

Türkiye'de otomobil fiyatları her geçen gün farklı bir konu üzerinden gündeme taşınıyor. Son olarak Londra'da yaşayan bir Türk, çektiği video ile otomobil fiyatlarındaki pahalılığa dikkat çekti. Araba fiyatlarıyla ilgili yaptığı paylaşımda Türkiye'de bir tane, Londra'da 6 tane alındığını öne sürdü.

TÜRKİYE'DE 6 KAT DAHA PAHALI

Sıfır otomobil sahibi olmak isteyen Türkiyeli vatandaşların gündemine bir video daha oturdu. Londra fiyatlarına göre Türkiye'deki otomobillerin 6 kat daha pahalı olduğu bir Türk tarafından paylaşıldı. Otomobil sahibi olmak isteyenlerin canını sıkan video sosyal medyada viral oldu.

ru4954415.jpg

OTOMOBİL ALACAKLAR VAZGEÇTİ

Pandemi döneminin ardından fırlayan otomobil piyasası vatandaşların cebini kuruttu. Otomobil piyasasında satışlarda durgunluk yaşansa da fiyat artışları devam ederken, Londra'da yaşayan bir Türk, fiyat farkını gözler önüne serdi. Londra'da yaşayan Türk'ün yaptığı paylaşım ise otomobil alacakları kararından vazgeçirdi.

2-002.jpg

TÜRKİYE'DEKİ FİYATLAR MATEMATİĞİ AŞIYOR

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerdeki Londra'da yaşayan Türk, bir arkadaşının yeni bir araba aldığını söyledi. Türkiye'ye gelmesi için aldığı arabanın Range Rover 2020 model olduğunu söyleyerek, toplam maliyetinin ise 36 bin paund olduğunu belirtti.

Otomobil fiyatının 8 bin paund kadarını peşin ödediğini, geri kalan kısmını ise 230 - 250 paund vererek 3 yılda ödeyeceğini paylaştı. Türkiye piyasasındaki değerini merak eden Türk, iki tane ilan bulduğunu söyleyerek, "Aynısı yine 2020 model Range Rover. Kilometreleri de yakın. Bir tanesi 8 milyon 350 bin diğer 8 milyon 750 bin." ifadelerini kullandı.

Fiyatlara tepki gösteren Londralı Türk şu açıklamalarıyla paylaşımı tamamladı;

Yani şöyle; Türkiye'deki o arabaya vereceğiniz para burada hemen hemen 6 tane Range Rover yapıyor. 6 tane... Düşünün yani. Hani eskiden vardı ya bir kendine bir devlete hadi galericiyi çok sevdin bir tane de aldın, ben merak ediyorum kalan 3 taneyi kime alıyorsunuz. Türkiye'deki fiyatları görüyoruz bazen burada bizim matematiğimizi de aşıyor. Başka bir paralel evrende yaşıyorsunuz. Allah sabır versin size.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN