Turizm iflasın eşiğinde! 238 otelden konkordato kararı: Binlerce çalışan kapı dışarı edildi

Turizm iflasın eşiğinde! 238 otelden konkordato kararı: Binlerce çalışan kapı dışarı edildi

Turizmin en canlanması gerektiği bu dönemde kıyı şehirlerindeki otelcilik sektörü oldukça zor günler geçiriyor. Öyle ki 238 otelin konkordato ilan ettiği öğrenildi. İşte konuya ilişkin detaylar…

Bodrum Otelciler Birliği (BODER) Başkanı Ömer Faruk Dengiz, otelcilik sektörünün son günlerdeki durumuna ilişkin önemli açıklamalar yaptı. Geçtiğimiz yıla göre bodrum'daki iç pazarın yüzde 20 daraldığını ifade eden Dengiz, dış pazarın ise bu senenin ilk 6 ayında yüzde 11 artış gösterdi yine sonuç olarak 371 bine ulaştığını söyledi. Bodrum'daki turizmcilerin ciro hedeflerine her ne kadar ulaşmış olsa da son dakika satışlarda düşüş yaşandığı da kaydedildi.

yeni-proje-1-004.jpg

YÜZLERCE OTELDEN KONKORDATO İLANI

Ekonomi ve yatırım içerikli paylaşımlarda bulunan Cihat E. Çiçek, sosyal medya hesabından bir paylaşım daha yaptı. Turizmin gidişatının oldukça kötü bir durumda olduğunu belirten Çiçek, paylaşımında şunlara yer verdi:

yeni-proje-003.jpg

"Türkiye'de durum hiç de iyi değil. Bodrum Otelciler Birliği Başkanı Ömer Faruk Dengiz, dün yaptığı paylaşımda 238 otel için konkordato ilan ettiğini duyurdu. Turizm iflasın eşiğinde. Bodrum'da teknesi olanlar bile teknelerini bağlayıp üzerine oturuyorlar. İçine benzin koyup yakamıyorlar bile! Ve bunlar zengin insanlar. Zenginler bile artık yüksek maliyeti karşılayamıyor,"

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN