TÜMOSAN çok büyük anlaşmaya imza attı! 105 milyon liralık dev satış: Yatırımcılarına ve kamuoyuna duyuruldu

TÜMOSAN çok büyük anlaşmaya imza attı! 105 milyon liralık dev satış: Yatırımcılarına ve kamuoyuna duyuruldu

TÜMOSAN tarafından atılan dev adım hem yatırımcılara hem de kamuoyuna duyuruldu. 105 milyon liralık bu satış sektöre bomba gibi düştü. Özellikle de yatırımcılar konuyu merak etmeye başladı. İşte detaylar…

1975 senesinden beri faaliyet gösteren ve 2004 yılında özelleştirilerek Albayrak Holding’e satılan traktör ve motor üretimiyle ön planda olan, Türkiye’nin ilk yerli traktör fabrikası TÜMOSAN, yeni anlaşmasıyla gündeme geldi. Ünlü traktör fabrikası ciddi bir projeye imza atarak 105 milyon liralık dev bir satış gerçekleştirdi.

yeni-proje-75.jpg

SAVUNMA SEKTÖRÜ İLE ANLAŞMA

Halk TV’de yer alan habere göre, TÜMOSAN, Milli Savunma Bakanlığı ile 105 milyon liralık traktör ve ekipman satışı için anlaşma imzaladı. Bu anlaşmayla beraber TÜMOSAN savunma sektörüne girmiş oldu. Bakanlık ve firma arasında yapılan sözleşmeye göre Milli Savunma Bakanlığı İzmir Tedarik Bölge Başkanlığı ile TÜMOSAN arasında yapılan ihale kapsamında 105.952.000,00 TL değerinde traktör ve ekipman satışı için anlaşma yapıldı.

Söz konusu anlaşma sonrasında TÜMOSAN, yaptığı bir açıklamayla hem yatırımcılarına hem de kamuoyuna bu iş ilişkisini bildirdi. Öte yandan Türkiye’nin ilk dizel motor üreticisi olan bu şirket daha önce de Türk Savunma Sanayisine çeşitli ürünler tedarik etmiştir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN