Tüm GES projelerinin 3 katı! O ilimize dev yatırım: 50 milyon dolar...

Tüm GES projelerinin 3 katı! O ilimize dev yatırım: 50 milyon dolar...

O ilimizde dev yatırım başlıyor! Lastik devi 50 milyon dolarlık yatırım yapılacağını duyurdu. Bugüne kadar gerçekleştirilen tüm GES projelerinin 3 katı büyüklüğünde! Tüm dikkatler o ilimizde...

Türkiye'nin önde gelen sanayi kuruluşlarından Özka Lastik, o ilimiz için güzel haberi verdi. Bugüne kadarki GES projelerinin en büyüğü yapılıyor.

Özka Lastik, Türkiye'de kendi sektöründe bugüne kadar gerçekleştirilen tüm Güneş Enerjisi Santrali (GES) projelerinin yaklaşık üç katı büyüklüğünde bir yatırımla dikkatleri üzerine çekti. Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde 874 bin metrekare alanda kurulan ve 105.612 panelden oluşan bu dev santral, yıllık 100 milyon kWh'nin üzerinde elektrik üretecek. Bu yatırım, firmanın sürdürülebilir enerjiye verdiği önemi bir kez daha ortaya koyarken, Avrupa'da da geniş yankı uyandırdı.

Özka Lastik

ÖZKA LASTİK’TEN 50 MİLYON DOLARLIK YATIRIM

Özka Lastik, Türkiye’nin önde gelen sanayi kuruluşları arasında yer alıyor. İstanbul Sanayi Odası (İSO) 500 listesinde 355. sırada bulunan firma, yıllık 100 milyon doların üzerinde ihracat yapıyor. Şimdi ise 50 milyon dolarlık dev bir yatırım yaparak Şanlıurfa’da büyük bir GES santralini devreye aldı.

ŞANLIURFA’DA KURULAN DEV GES SANTRALİ

Şanlıurfa’da 874 bin metrekarelik bir alanda inşa edilen GES santrali, 105.612 adet panelden oluşuyor. Bu devasa santral, yıllık 100 milyon kWh’nin üzerinde elektrik üretme kapasitesine sahip olacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN