TOKİ yeni fırsatını duyurdu! 400 Bin TL peşinat ver tapunu al: 16 Eylül’de başvuruyu sakın kaçırmayın

TOKİ yeni fırsatını duyurdu! 400 Bin TL peşinat ver tapunu al: 16 Eylül’de başvuruyu sakın kaçırmayın

Ev alma hayali kuranlar için TOKİ yeni fırsatını duyurdu. 400 Bin TL peşinatla yeni konut satışına başlamaya hazırlanan TOKİ, satışlarla ilgili tüm detayları da açıkladı. Eğer siz de kendi evinize sahip olmak istiyorsanız 16 Eylül’de başvuruyu sakın kaçırmayın…

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), dar gelirli vatandaşlara yönelik yeni bir proje başlattı. Bu proje kapsamında, Afyonkarahisar ili Çobanlar ilçesinde, 2+1 ve 3+1 konutlar için kura çekilişi düzenlenecek. TOKİ tarafından satışa sunulacak 42 adet konut, stok taşınmazlar arasından seçilerek, başvurulara açıldı.

TOKİ’DEN 42 KONUT SATIŞTA

TOKİ, Çobanlar ilçesi Zafer mahallesinde yer alan 158 konut projesi kapsamında, 42 adet taşınmazı kura yöntemi ile satışa sunacak. Başvurular 16 - 27 Eylül 2024 tarihleri arasında kabul edilecek. İnternet üzerinden başvurular e-Devlet platformu aracılığıyla yapılabilecek; ancak e-Devlet başvuruları 26 Eylül 2024 tarihinde sona erecek. Başvuru bedeli ise 2.000 TL olarak belirlenmiş durumda.

afyonkarahisarda-toki-satisi-1.jpg

Başvurular, T.C. Ziraat Bankası AŞ. Çobanlar Şubesi'ne yapılabileceği gibi, e-Devlet üzerinden de gerçekleştirilebilecek. Kura çekilişi ise 8 Ekim 2024 tarihinde yapılacak.

KONUTLARIN PEŞİNAT VE TAKSİT DETAYLARI

TOKİ tarafından satışa sunulan 2+1 ve 3+1 konutların fiyatları ve ödeme planları hakkında detaylar açıklandı. En uygun konutun peşinatı 400.709,96 TL olarak belirlenmişken, taksit ödemeleri 10.017,75 TL olarak planlanmış ve vade süresi 120 ay olarak belirlenmiştir. Bu konut zemin katta yer almakta olup, çeşitli özelliklere sahip diğer taşınmazlar da bulunmaktadır.

afyonkarahisarda-toki-satisi-2.jpg

SÖZLEŞME VE ÖDEME KOŞULLARI

TOKİ tarafından kura ile satışı gerçekleştirilecek konutlar için, yüzde 25 peşinat ve 120 ay vade koşulları uygulanacak. Sözleşme imzalama aşamasında, başvuru bedelinin düşürülmesinin ardından kalan tutarın tahsil edileceği belirtiliyor. Ayrıca, taksit ödemeleri, sözleşme imzalama tarihini takip eden ay itibarıyla başlayacak.

Hak sahiplerinin kalan borç bakiyeleri ve aylık taksitleri, her yıl Ocak ve Temmuz aylarında olmak üzere yılda iki kez, bir önceki 6 aylık dönemdeki Memur Maaş Artış Oranı'na göre artırılacak. İlk dönemsel artışın ise Ocak 2025 tarihinde yapılması planlanıyor.

TOKİ’nin Afyonkarahisar’daki bu konut satışı projeleri, dar gelirli vatandaşlar için uygun fiyatlı ve erişilebilir konut seçenekleri sunarak, ev sahibi olma şansını artırmayı hedefliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN