TOKİ duyurdu! 7 ilde başvurular başladı: Ayda 6900 TL taksitle anahtarı alın, kiradan kurtulun

TOKİ duyurdu! 7 ilde başvurular başladı: Ayda 6900 TL taksitle anahtarı alın, kiradan kurtulun

Kira derdinden kurtulup kendi evinin sahibi olmak isteyenlerin beklediği fırsat geldi. TOKİ duyurdu, 7 ilde başvurular başladı. Ayda 6900 TL taksitle anahtarınızı teslim alabileceksiniz. İşte, TOKİ’nin yeni konut satış detayları…

Ev sahibi olmak isteyen milyonlara müjdeli haber TOKİ’den geldi. TOKİ, 7 ilde konut satışlarının başladığını duyururken, başvuru süreciyle ilgili detaylar da merak edildi. Peki, TOKİ konut başvurusu nasıl ve nereden yapılıyor? TOKİ konut başvuru şartları neler? TOKİ konut satışı hangi illeri kapsıyor? İşte satışlarla ilgili merak edilen tüm soruların yanıtı…

TOKİ tarafından yayınlanan açıklamaya göre konutlar 2+1 ve 3+1 şeklinde yapılacak. 2+1 konutlar 86,48 metrekare büyüklüğünde olurken, 3+1 konutların da 101,87 metrekare olduğu bildirildi.

Aylık 6900 TL taksitten satılacak konutlara başvuru yapmak isteyenlerin 2.000 TL’lik başvuru ücretini yatırması gerekiyor. E-Devlet’ten ön başvuru tamamlandıktan sonra istenen ücret kamu bankalarına yatırılarak başvuru tamamlanmaktadır.

7 ilde toplam 1029 konut satışa çıkarken konutlara ek olarak 10 işyerinin de satışı yapılacağını aktarıldı.

toki-7-ilde-konut-satisi-1.jpg

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

TOKİ konutlarına başvurmak için gerekli şartlar şöyledir:

  • 18 yaşından büyük ve T.C vatandaşı olmak
  • Başvuru sahibinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları üzerine T.C sınırları içinde tapuda kayıtlı bağımsız konutları olmaması, kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocuklarının önceden TOKİ’den konut satın almamış olmaması
  • Kişinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocuklarının oluşturduğu hane halkı adına sadece bir başvuru kabul edilecektir. Diğer başvurular geçersiz sayılacaktır.
  • Başvurulan projenin bulunduğu il sınırları içerisinde 1 (bir) yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olması veya il nüfusuna kayıtlı olması, (İl nüfus kütüğüne kayıtlı olmayan hak sahiplerinden sözleşme aşamasında adrese dayalı nüfus kayıt sisteminden alınacak belge istenecektir.)

Bu şartları sağlayan kişilerin başvuru tarihlerinde yetkili banka şubelerine başvuru bedeli ödemesi yaparak başvuru yaptıkları kategoriyle alakalı “Satın Alma Talep ve Yüklenim Belgesi”ni imzalaması gerekmektedir.

toki-7-ilde-konut-satisi-2.jpg

KONUT SATIŞI YAPILACAK ŞEHİRLER VE TARİHLER

Erzincan: 5 Temmuz 2024

Kırıkkale: 5 Temmuz 2024

Konya: 28 Haziran 2024

Manisa: 28 Haziran 2024

Ordu: 5 Temmuz 2024

Sivas: 5 Temmuz 2024

Yozgat: 12 Temmuz 2024

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN