Togg'un satışlarında şoke eden düşüş! Açıklanan rakamlar korkuttu

Togg'un satışlarında şoke eden düşüş! Açıklanan rakamlar korkuttu

Türkiye’nin yerli arabası Togg, otomotiv sektörüne hızlı bir giriş yapmıştı. Geçtiğimiz günlerde SUV modelini de tanıtan markanın satışlarında duyanları şaşkına çeviren bir düşüş yaşandı. Yetkililerin açıkladığı rakamlar korkuttu. İşte detaylar…

ZEYNEP ORHAN

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu veya kısaca Togg, Türkiye merkezli bir otomobil üretici şirketi olarak otomotiv sektörüne giriş yaparken ilk otomobilini 29 Ekim 2022 tarihinde seri üretime hazır hale getirmişti. 2018 senesinde kurulan markanın arabaları yollarda görülmeye başladığından beri ülke için ayrı bir gurur kaynağı olurken geçtiğimiz haftalarda SUV modelini de tanıttı. Lakin Togg’un T10X modelinin teslimatlarında yaşanan düşüş duyanları şaşırttı.

Türkiye'nin otomobil sektöründeki gururu Togg, T10X modelinin teslimatlarında ciddi bir düşüşle karşı karşıya. Aralık 2023'te 6.008 adet teslimatla umut veren firma, Ocak 2024'te sadece 1.625 adet teslimatla beklenenin oldukça altında bir performans sergiledi. Yerli otomobilin sipariş döneminin başladığı ocak ayında, teslimatların dörtte bir seviyesine gerilemesi endüstri çevrelerinde şaşkınlık yarattı.

yeni-proje-1.jpg

Başlangıç fiyatı 1,5 milyon lira olan Togg T10X, yedek talihliler tarafından yapılan iptallerle son bir ayda zorlu bir dönemden geçti. Satışlardaki bu beklenmedik düşüş, firmanın ilerleyen dönemde satışları canlandırmak adına çeşitli kampanyalar ve fiyat indirimleri yapabileceği spekülasyonlarına neden oldu.

Togg'un bu durumu, Türkiye'nin otomobil sektöründeki yükselişi için büyük önem taşıyor. Markanın ilk adımlarından bu yana gösterdiği başarı, yerli ve milli üretim hamlesinin sembollerinden biri haline gelmişti. Ancak son dönemde yaşanan teslimat düşüşü, hem Togg için hem de sektör için yeni stratejilerin belirlenmesi gerektiğini gösteriyor.

yeni-proje-2.jpg

FİYATLARDA İNDİRİM İHTİMALİ

Sektör analistleri, Togg'un satış stratejilerinde yapacağı olası değişikliklerin ve uygulayabileceği kampanyaların, markanın gelecekteki performansında kritik rol oynayacağını belirtiyor. Ayrıca, yerli otomobilin fiyatlandırması ve müşteri memnuniyeti üzerine odaklanan çalışmaların, teslimat rakamlarını tekrar yükseltme potansiyeline sahip olduğuna dikkat çekiliyor.

yeni-proje-3.jpg

Togg T10X'in yolculuğu, yerli otomobil sektörünün geleceği için bir dönüm noktası olarak görülüyor. Firma, önümüzdeki dönemde nasıl bir yol haritası izleyecek, kampanyalar ve fiyat indirimleri satışları canlandırabilecek mi; tüm bu soruların cevapları, Türkiye'nin otomotiv sektöründeki konumunu daha da güçlendirebilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN