TOGG'un rakibi olarak biliniyordu, dünyaca ünlü otomobil devinden kötü haber! Durma noktasına geldi

TOGG'un rakibi olarak biliniyordu, dünyaca ünlü otomobil devinden kötü haber! Durma noktasına geldi

TOGG'un rakini olarak biliniyordu! Dünyaca ünlü o otomotiv devinden kötü haber geldi! Durma noktasına kadar geldi...

Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği'nin (ODMD) verilerine göre, Mayıs ayında Türkiye'de yalnızca 10 adet Tesla satıldı. ODMD, Tesla'nın satış verilerini kamuya açıklanan bilgilerden tahmini olarak elde ettiğini belirtti.

Tesla'nın Türkiye Pazarı Macerası

Tesla, Türkiye pazarına ilk kez Mayıs 2023'te 200 adetlik satışla giriş yaptı. Bu ilk adım, Tesla'nın Türkiye'deki varlığının başlangıcını simgelerken, satışların hızla arttığı gözlemlendi. Eylül ayına kadar Tesla'nın aylık satışları 4 bin 700 adede kadar yükseldi.

SATIŞLARDAKİ DÜŞÜŞ EĞİLİMİ

tesla.webp

Eylül ayından itibaren Tesla satışlarında belirgin bir düşüş başladı. Ekim 2023'te satışlar üç haneli rakamlara gerilerken, Kasım ayında kısa süreli bir canlanma görüldü. Ancak, bu canlanmanın ardından düşüş eğilimi hızlandı ve Şubat ayında satışlar iki haneli seviyelere indi.

TESLA'NIN YENİ MODELİ: TÜRKİYE'YE ÖZEL MODEL Y

Tesla'nın en ucuz aracı 'Model Y' Türkiye'de satışa çıktı - Balıkesir Haberleri

Nisan ayında Tesla, Türkiye pazarına özel olarak tasarlanan Model Y versiyonunu tanıttı. Tek motorlu ve 160 kilovat gücündeki bu model, yüzde 10'luk ÖTV dilimine girmesiyle dikkat çekti. Bu özellik, Model Y'yi Tesla'nın Türkiye'deki en ekonomik seçeneği haline getirdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN