TOGG'u tarihten silecekler! Turhan Çömez'den şok iddia: Çinli devin yükselişi TOGG'u bitirecek

TOGG'u tarihten silecekler! Turhan Çömez'den şok iddia: Çinli devin yükselişi TOGG'u bitirecek

TOGG'u tarihten silecekler! İYİ Parti Grup Başkanvekili Turhan Çömez'den şok iddia! Çinli devin yükselişi, yerli otomobil TOGG'u bitirecek...

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in duyurduğu 'tasarruf paketi', bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) görüşülecek. Paketin 11. maddesi, bazı elektrikli araç firmalarına ayrıcalık sağlayacağı iddiasıyla tartışmalara yol açtı.

İYİ Parti Grup Başkanvekili Turhan Çömez, Halk TV'de katıldığı bir canlı yayında, bu maddenin Çin merkezli BYD firmasına avantaj sağlayacağını ve Türkiye'nin yerli otomobili TOGG'a zarar vereceğini iddia etti.

“TOGG'UN GELECEĞİ TEHLİKEDE”

Sayfa 585 – Medyascope

Çömez, konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı: “Meclis’e bir tasarruf paketi ile ilgili sözde bir torba yasa getireceğiz. Bunlardan bir tanesi 11. madde çok net bir şekilde Çin'den gelmesi planlanan elektrikli araçla ilgili firmanın çok fazla imtiyaz sahibi olması. Bunun için yasa çıkartıyoruz biz. Akıl alır gibi değil. Göreceksiniz tarihe not düşüyorum. Bu durum 'TOGG'u büyük ölçüde hırpalayacak ve TOGG'un tarih sahnesinden silinmesine yol açacak bir imtiyazdır bu.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN