Togg'a üvey kardeş geliyor! Elektrikli otomotiv dünyasında heyecanlandıran gelişme

Togg'a üvey kardeş geliyor! Elektrikli otomotiv dünyasında heyecanlandıran gelişme

Elektrikli otomobillere olan talep teknoloji devlerini de bu sektöre yönlendirmeye devam ediyor. Xiaomi’nin elektrikli otomobil piyasasında attığı adımlardan sonra şimdi bir yeni üretim haberi de iPhone üreticisi Foxconn’dan geldi…

ESMAGÜL KOÇAK

Son zamanlarda elektrikli otomobillere olan ilgi de talep de artmış durumda. Yollarda daha sık görmeye başladığımız elektrikli otomobiller teknoloji devlerinin de ilgisini çekmeye başlarken, sektörden yeni üretim haberleri de gelmeye devam ediyor. İşte Xiaomi’nin ardından elektrikli otomobil piyasasına adım atan iPhone üreticisi Foxconn’un Togg detaylı elektriklisi…

Teknoloji devleri, elektrikli otomotiv sektörüne yönelik ilgilerini artırıyor. Xiaomi'nin ardından şimdi de iPhone üreticisi Foxconn, elektrikli otomobil pazarına güçlü bir giriş yapıyor. Şirket, ilk elektrikli aracı Foxtron Model B'yi seri üretime sokmaya hazırlanıyor.

yeni-proje-19-001.jpg

TOGG DETAYI

Foxconn'un elektrikli hatchback modeli Foxtron Model B, Togg'u da dizayn eden ünlü tasarım firması Pininfarina tarafından tasarlandı. Foxconn Yönetim Kurulu Başkanı Liu Yangwei, aracın 2024 son çeyreğinde seri üretime gireceğini ve 2025 başında siparişe açılacağını duyurdu. 450 km menzile sahip olacak Model B, 0,26 Cd sürtünme katsayısına sahip aerodinamik tasarımıyla dikkat çekiyor.

yeni-proje-20-001.jpg

YENİ ORTAKLIKLAR VE HEDEF PAZARLAR

Foxconn, elektrikli otomobil pazarında kendi markasının yanı sıra Çinli Geely ile de ortaklık kurdu. Bu ortaklık, ABD ve Avrupa dahil birçok ülkede satışa sunulacak elektrikli araçların üretimini kapsıyor. Şirket, bu stratejik hamle ile global pazarda güçlü bir oyuncu olmayı hedefliyor.

yeni-proje-21-001.jpg

TEKNİK DETAYLAR VE BEKLENTİLER

Foxtron Model B'nin diğer teknik detayları henüz açıklanmadı, ancak aracın menzili ve düşük sürtünme katsayısı, teknoloji severlerin ilgisini şimdiden çekmiş durumda. Foxconn'un bu yeni girişimi, elektrikli otomobil pazarında rekabetin daha da kızışacağını gösteriyor.

Elektrikli otomotiv sektörüne yatırım yapan teknoloji devleri, pazarda büyük bir dönüşümün sinyallerini veriyor. Foxconn'un Foxtron Model B ile bu sektöre adım atması, şirketin ileriye dönük stratejik hedefleri ve sektörde yaratacağı rekabet açısından büyük bir önem taşıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN