TOGG satılıyor mu? Dünya devi Türkiye'ye yatırım için gelmişti: İddia sonrası otomotiv sektörü karıştı

TOGG satılıyor mu? Dünya devi Türkiye'ye yatırım için gelmişti: İddia sonrası otomotiv sektörü karıştı

Türkiye'nin yerli otomobili TOGG satılıyor mu? Dünya devi yatırım için gelmişti! İddialar sonrası otomotiv sektörü adeta karıştı...

Yeniçağ muhabiri Tolga Şahin'in haberine göre, CHP Bursa Milletvekili Hasan Öztürk, TBMM'de yaptığı konuşmada, yerli otomobil TOGG'un finansman ihtiyacı ve Çinli otomotiv devi BYD'ye yönelik önemli açıklamalarda bulundu.

Öztürk, meclis konuşmasında, "Çinli otomotiv devinin yatırımına destek olunabilir ancak ürettikleri aracı Türkiye’de satmaya destek olmak, TOGG’u da BYD'ye satmak demektir" ifadelerini kullandı.

5 Temmuz’da Resmi Gazete’de yayımlanan yatırım teşvik belgesi kapsamında, yatırımların vergiden muaf tutulacağı belirtilmişti.

TOGG'dan sürpriz karar! Çekilişe katılanlara ücretsiz hak verilecek! Yoğun ilgi gördü, işte başvuru sayfası

CHP'li Öztürk, TOGG’un finansman ihtiyacıyla ilgili gerçekleştirdiği konuşmasında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Öztürk, "TOGG’u kurarken, anlatırken, siyasete malzeme edip, sokak sokak gezdirirken amacınız aslında hayal satıp, ülkenin tüm alanlarda geriye götürdüğünüz kötü yönetiminin önüne perde olarak TOGG’u koymanızdı" şeklinde konuştu.

"TOGG'U BYD'YE Mİ SATACAKSINIZ?"

Türkiye pazarına girmeye hazırlanan BYD hakkında da açıklamalarda bulunan Öztürk, "BYD gibi bir dünya devinin Türkiye’ye gelmesinden bahsediyoruz. Dünyada 60 milyona yakın araç üretilirken biz sadece 20 bin civarında araç üretebiliyoruz. Otomobil devlerinin Türkiye’ye yatırımı önemli ancak onların ürettiği aracın Türkiye’de satımını desteklemek, bu kuluçka dönemindeki TOGG’u BYD’ye satmak demektir. Tüm bu gelişmelerden benim anladığım, TOGG’u BYD’ye mi satacaksınız?" şeklinde konuştu.

BYD Türkiye pazarına adım attı - Araba Haberleri

Resmi Gazete’nin 5 Temmuz'da yayımlanan sayısında, yatırım teşvik belgesi kapsamında gümrük muafiyetinden yararlanacakların ek mali yükümlülükten muaf tutulacağına dair karar da açıklanmıştı.

Öztürk'ün bu açıklamaları, yerli otomobil projesi TOGG’un geleceği ve Çinli otomotiv devi BYD’nin Türkiye pazarındaki rolü konusunda önemli soru işaretleri yaratmış durumda. TOGG’un finansal durumu ve BYD’nin Türkiye’deki yatırımları hakkında yapılacak yeni açıklamalar, sektörde merakla bekleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN