TOGG otomobil satışları resmen eriyor! En çok satılan modeldi: Temmuz rakamları şok etti

TOGG otomobil satışları resmen eriyor! En çok satılan modeldi: Temmuz rakamları şok etti

Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği (ODMD), temmuz ayında Türkiye’de en çok satan elektrikli otomobilleri listeledi. Büyük bir pazar payına sahip olan TOGG otomobil satışları resmen eriyor! Temmuz rakamları şok etti...

Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği (ODMD), Temmuz 2024'te Türkiye'de gerçekleşen elektrikli otomobil satışlarına dair verileri açıkladı. Türkiye'nin yerli otomobili TOGG, temmuz ayında en fazla satılan elektrikli araç olurken, satış rakamlarında haziran ayına göre dikkat çeken bir düşüş yaşandı.

TOGG'UN SATIŞ PERFORMANSI

ODMD'nin raporuna göre, temmuz ayında Türkiye'de toplam 5.735 elektrikli otomobil satıldı. Bu satışların 1.277'si TOGG marka elektrikli araçlara ait oldu. Ocak-Temmuz 2024 döneminde toplam 14.248 TOGG satışı gerçekleşti, bu da TOGG'un pazar payını yüzde 34,44 olarak belirledi. Ancak temmuz ayında TOGG'un satışları, bir önceki ayla karşılaştırıldığında önemli bir azalma gösterdi.

DİĞER MARKALARIN PERFORMANSI

Temmuz ayında ikinci sırada 510 adet satışla BMW yer aldı. BMW'nin Ocak-Temmuz dönemindeki toplam satış rakamı 4.313 olurken, pazar payı yüzde 10,44 olarak kaydedildi. Tesla ise düşük ÖTV avantajını kullanarak üçüncü sırada bulunuyor. Tesla'nın temmuz ayında 433 elektrikli otomobil sattığı belirtilirken, Ocak-Temmuz 2024 dönemindeki toplam satış rakamı 3.502 ve pazar payı yüzde 8,46 olarak raporlandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN