TOGG dünyaca ünlü otomobil ile yarıştı! En çok satan elektrikli otomobil modeliydi, sonuç şaşırttı

TOGG dünyaca ünlü otomobil ile yarıştı! En çok satan elektrikli otomobil modeliydi, sonuç şaşırttı

Yerli ve milli otomobil TOGG, dünyaca ünlü otomobil ile yarıştı! En çok satan elektrikli otomobil modeliydi! Sonucu ise şaşırttı...

Türkiye'nin yerli elektrikli otomobili TOGG T10X, piyasaya sürüldüğü günden bu yana pek çok elektrikli araçla karşılaştırıldı. Son olarak, Çin’in önde gelen otomobil üreticilerinden BYD’nin Atto 3 modeliyle karşı karşıya getirildi. Benzin TV isimli sosyal medya kanalında gerçekleştirilen yarışta, TOGG T10X ve BYD Atto 3’ün performansları test edildi.

TOGG T10X VE BYD ATTO 3 PERFORMANS KARŞILAŞTIRMASI

Yarışta, dünyanın en çok satan elektrikli otomobili olarak bilinen BYD Atto 3 ve Türkiye'nin gururu TOGG T10X karşı karşıya geldi. BYD Atto 3, 150 kW gücünde ve önden çekişli bir sisteme sahipken, TOGG T10X arkadan itişli bir sistemle 160 kW güç üretiyor.

Test sonuçlarına göre, TOGG T10X’ın 0’dan 100 km/s hıza 4,8 saniyede ulaşabilmesi dikkat çekti. 200 beygirlik versiyonunun ise aynı hıza 7,6 saniyede çıktığı görüldü. Bu performansla, TOGG T10X, BYD Atto 3’ü geride bırakmayı başardı.

Yarışta üç farklı kalkış denemesi gerçekleştirildi. Bu kalkışlarda TOGG T10X, iki kez galip gelirken, bir kez BYD Atto 3 önde tamamladı. Rolling (hareket halindeyken) yarışında ise TOGG T10X, bir kez daha zafer elde etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN