Tesla otomobiller artık dondurucu soğukta bile vızır vızır gidecek! Tesla'nın en büyük sorununu çözecek özellik geldi

Otomobil sektörünün en popüler modellerinden biri olan Tesla otomobiller bu yeni gelişmeyle artık dondurucu soğuklar karşısında etkilenmeyecek. Aşırı soğuk havalarda çalışma problemi yaşayan Tesla için o problemde çözüldü. İşte detaylar…

Tesla otomobiller, elektrikli otomobil konusunda başarı gösteren ve sıklıkla tercih edilen markalar arasında yer alıyor. Hem tasarım olarak hem performans olarak geniş kitleler tarafından ilgi gören Tesla otomobiller geçtiğimiz aylarda ABD’deki inanılmaz soğuklardan etkilenmişti. Aşırı soğuk havalarda çalışma konusunda problemler yaşayan Teslalar için 2 farklı adım atıldı.

yeni-proje-2024-02-15t160005-900.jpg

AŞIRI SOĞUKLAR TESLA’YI DA VURDU

Aşırı soğuk havalarda çalışmakta güçlük çeken otomobiller sürücülere zorlu anlar yaşatabiliyor. Söz konusu bu durumdan içten yanmalı araçlar da etkileniyor. LOG’ta more yer alan habere göre bu konuda en son gündeme gelen örnek Tesla imzalı Model serisi oldu. Akşam herkesin bildiği üzere geçtiğimiz aylarda ABD’nin Chicago eyaletinde dondurucu soğuklar yaşandı. Öyle ki rüzgarın da etkisiyle -29 derecelere kadar soğuk hissediliyordu.

Söz konusu bu aşırı soğuklardan dolayı birçok “Supercharger” şarj istasyonu, şarj olamayan Model S, Model 3 ve Model Y ile doldu taştı. Soğuğun etkisiyle bazı araçlardaki bataryalar tamamen boşalırken araç sahipleri otomobillerini çektirmek durumunda kaldı. Kimisi söz konusu bu problemin Tesla sahiplerinin şarja gitmeden önce batarya paketlerini ısındırmak adından kaynaklandığını öne sürerken, şirket özellikle soğuk havalarda bunun yapılmasını tavsiye ediyor.

yeni-proje-2024-02-15t160027-370.jpg

BİR TESLA MAĞDURU ANLATTI

Soğuk havanın etkisiyle aracında problem yaşayan bir Tesla sahibi yaşadıkları hakkında açıklamalarda bulunarak Tesla’dan herhangi bir destek alamadığını belirtti. Öte yandan şikayet eden sürücülerden bir tanesi ise bu araçları “ölü robotlar” olarak adlandırılmıştı.

yeni-proje-2024-02-15t155857-696.jpg

TESLA’SAN YAZILIM GÜNCELLMESİ

Yaşanan bu olaylar bugün tekrar gündeme gelirken Tesla tarafından yeni bir yazılım güncellemesi yapıldığı öğrenildi. Bu yeni güncellemeyle beraber araçlar artık bataryalarının DC hızlı şarj için yeterince ısınana dek ne kadar süre gerektiğini göstermeye başladı. Bunun yanı sıra otomobiller artık şarj portunun buzunu ısı ile otomatik olarak çözmeye başladı. Bu değişiklik sayesinde ise aşırı soğuklardan dolayı şarj portu donarak çalışamaz hale gelenler artık problem yaşamayacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN