Tek şarjla 606 km menzil: Yeni Tesla yola çıktı

Tek şarjla 606 km menzil: Yeni Tesla yola çıktı

Dünya üzerinde en çok satan elektrikli otomobil markası Tesla'dan modelini güncelledi. Menzil güncellemesiyle beraber Avrupa pazarında yollara çıkacak. Bu model tek şarjla 606 kilometre yol gidecek. İşte tüm detaylar...

BURAK ÖZTOPRAK

Elektrikli otomobil pazarının uzun menzilli Tesla modeli duyuruldu. Tek şarjla 606 kilometreye ulaşacak Tesla modeli Avrupa'da yola çıktı. Uzun menzilli modelin fiyatı ve özellikleri paylaşıldı. İşte uzun menzilli Tesla...

TEK ŞARJLA 606 KİLOMETRE GİDİYOR

Elektrikli otomobil devi Tesla, uzun süredir beklenen tek motorlu uzun menzil Model Y'yi 48.990 eurodan başlayan fiyatlarla Avrupa pazarına sundu. Tek şarjla 606 kilometre yol vaadiyle dikkat çeken Model Y, elektrikli SUV segmentinde yeni bir çığır açıyor.

gk34vhjxgaidtq8.jpg

AVRUPA'DA SATIŞA ÇIKTI

Tesla'nın elektrikli araç piyasasında yarattığı heyecan durmak bilmiyor. Üç yıl önce duyurulmasına rağmen üretimden vazgeçilen tek motorlu uzun menzil Model Y, bugün itibarıyla Avrupa'da satışa çıktı. 48.990 euro başlangıç fiyatıyla müşterilerin beğenisine sunulan bu özel versiyon, geçtiğimiz ay aldığı resmi tip onayı ile yollara çıkmaya hazır hale geldi.

Model Y, tek bir şarjla 606 kilometre menzile ulaşarak elektrikli araç teknolojisindeki ilerlemeyi gözler önüne seriyor. Bu üstün menzil, elektrikli SUV segmentindeki kullanıcıların beklentilerini fazlasıyla karşılayacak nitelikte.

wykl9unvkdtdffykcuiu.jpg

GÜÇ VE PERFORMANS BİR ARADA

220 kW (299 HP) gücünde bir motorla yollara çıkan Model Y, 0-100 km/sa hızlanmasını yalnızca 5,9 saniyede tamamlıyor. Arkadan itişli bu model, performansı ve ekonomikliği bir arada sunuyor.

Türkiye pazarına sunulması halinde yaklaşık 2,8 milyon lira fiyat etiketiyle satılması beklenen Model Y, düşük motor gücü sayesinde Motorlu Taşıtlar Vergisi'nde (MTV) de avantaj sağlıyor. Yıllık MTV'nin 40 bin liradan 24 bin lira seviyesine gerilemesi bekleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN