Spor ayakkabı tarihinde bir devrin sonu! Nike'a büyük şok

Spor ayakkabı tarihinde bir devrin sonu! Nike'a büyük şok

Spor ayakkabı devinde sert kayıp! Spor ayakkabı tarihinde bir devrin sonu! Nike'ın krizi başladı! Nike geride kaldı! Nike'a büyük şok...

NESİBE GÖVEN ATALAY

En büyük markalar arasında sert devam eden rekabette zirve yer değiştirdi. Spor ayakkabı devi Nike artık eskisi gibi rağbet görmüyor.

Spor ayakkabı devi Nike tökezlerken, ezeli rakibi Adidas hızla yükselişe geçti. Nike'ın düşen satışları ve hisse değerindeki kayıp, Adidas'ın Samba ve Gazelle modelleriyle yakaladığı başarıyla iyice belirginleşti.

ADİDAS'IN YÜKSELİŞİ NİKE'IN KRİZİ OLDU

Nike, son yıllarda yenilikçilikte geride kalırken, Adidas yeni modeller ve sınırlı sürümlerle müşterilerin ilgisini çekmeyi başardı. Google aramalarında bile Adidas, Nike'ı geride bıraktı.

KÜÇÜK MARKALAR DA NİKE'IN PASTASINDAN PAY KAPIYOR

Nike'ın düşüşü sadece Adidas'a değil, Hoka, Lululemon, New Balance ve On Running gibi daha küçük markalara da yaradı. Bu markalar, Nike'ın pazar payını hızla küçültüyor.

EURO 2024 ADİDAS'I DAHA DA GÜÇLENDİREBİLİR

Euro 2024'ün Avrupa'da spor giyime olan talebi artırması bekleniyor. Bu durum, spora odaklanan Adidas'ın yükselişini daha da hızlandırabilir.

NİKE'TA YÖNETİM DEĞİŞİKLİĞİ YOLDA MI?

Bazı analistler, Nike'ın bu düşüş trendini tersine çevirmek için yönetim değişikliğine gidebileceğini düşünüyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN