Şimşek: Yıllık enflasyon düşüyor

Şimşek: Yıllık enflasyon düşüyor

TÜİK, temmuz ayında enflasyonu yüzde 3,23 oranında, yıllık enflasyonu ise yüzde 61,78 olarak kaydetti. Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, Temmuz ayı enflasyon rakamlarını değerlendirerek "Yıllık enflasyon düşüyor" dedi. Şimşek, "Ana hedefi dezenflasyon olan programımızın her alanda olumlu sonuçlarını almaya devam ediyoruz. Fiyat istikrarını sağlayarak vatandaşlarımızın refahını kalıcı olarak artıracağız" ifadelerini kullandı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Temmuz 2024 enflasyon rakamlarını açıkladı. Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) verilerine göre, temmuz ayında enflasyon bir önceki aya göre yüzde 3,23 oranında arttı. Yılın başından itibaren bakıldığında ise Aralık 2023’e göre yüzde 28,76, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 61,78 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 65,93 artış kaydedildi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya hesabından Temmuz ayı enflasyon rakamlarını değerlendirdi. Yıllık enflasyonun düştüğüne dikkat çeken Şimşek, " Ana hedefi dezenflasyon olan programımızın her alanda olumlu sonuçlarını almaya devam ediyoruz. Önümüzdeki dönemde enflasyondaki düşüş daha çok hissedilecek. Fiyat istikrarını sağlayarak vatandaşlarımızın refahını kalıcı olarak artıracağız." dedi.

Şimşek'in açıklaması şöyle:

Yıllık enflasyon düşüyor. Temmuzda aylık enflasyon geçici etkiler kaynaklı arttı. Yıllık enflasyon ise hazirana göre 9,8 puan azalarak yüzde 61,8'e geriledi. Ana hedefi dezenflasyon olan programımızın her alanda olumlu sonuçlarını almaya devam ediyoruz. Önümüzdeki dönemde enflasyondaki düşüş daha çok hissedilecek. Fiyat istikrarını sağlayarak vatandaşlarımızın refahını kalıcı olarak artıracağız.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (22)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
22 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN